Nova godina na poslu se drugačije proslavlja

Nova godina na poslu se drugačije proslavlja

Vreme je novogodišnjih žurki koje firme prave za zaposlene. One su prilika za lep provod i zbližavanje sa kolegama, možda i sa onima sa kojima se inače i manje i slabije komunicira.

Foto: Shutterstock

Međutim, novogodišnja žurka sa kolegama može i da presedne i da umesto zbližavanja sa njima, u slučaju preslobodnog ponašanja, pogrešnih reči izgovorenih pod uticajem alkohola, napravi problem.

Šta uraditi da se to ne desi i da žurka donese samo lepe stvari?

Na druženju sa kolegama ne treba previše piti, naročito ako slabo podnosite piće, jer bi moglo da vam se desi da kažete i nešto što ne biste želeli i što u treznom stanju i ne biste rekli.

Foto: Shutterstock

Ne intimizirajte previše sa kolegama, osim sa onima sa kojima ste i inače bliski, a naročito ne sa šefom. Tim pre ako i inače niste bliski s njim.  

Zato je najbolje da na žurku ne idete gladni, pošto su veće šanse da vas i manje pića uhvati ako pijete na prazan stomak. I da uz alkoholno piće obavezno pijete i vodu. 

Foto: Shutterstock

Za novogodišnju žurku sa kolegama se treba obući pristojno, jer ona koliko god bila zabavna, ipak nije ista kao da se družite sa prijateljima.

Preslobodnim ponašanjem i oblačenjem možete samo postati meta tračeva i podsmeha. 

Na žurku je poželjno doći u zakazano vreme, a što se dužine ostajanja tiče, treba ostati onoliko dugo koliko se osećate lepo, ali ne morate ostati baš do kraja. 

Zatvoreno za komentare.