Od Donalda Trampa do korona virusa - šta je sve predvidela serija "Simpsonovi"?

Od Donalda Trampa do korona virusa – šta je sve predvidela serija „Simpsonovi“?

“Simpsonovi” su mnogo puta uspeli da predvide budućnost. U izobilju zastrašujućih predskazanja, nije mali broj onih u koje je teško poverovati, poput Kamale Haris u ljubičastoj odevnoj kombinaciji…

Foto: YouTube/printscreen

…ili Toma Henksa zaraženog koronavirusom. Nekoliko sati nakon što je svetom odjeknula vest da je zaražen, internetom se proširila i vest da slavni glumac u jednoj epizodi “Simsonovih” iz 2007. godine, takođe odlazi u izolaciju.

Foto: YouTube/printscreen

Sledeća prognoza iznenadila je mnoge jer su “Simpsonovi” uspeli gotovo identično da predvide budućnost. Još 2008. godine prikazano je kako Homer na izborima glasa za Obamu, ali se glas automatski menja za Mita Romnija.

Četiri godine kasnije, potpuno ista stvar se dogodila u Pensilvaniji gde je neispravna mašina morala biti uklonjena zbog promene glasova ljudi za Mita Romnija.

Davne 1995. godine “Simpsonovi” su su prikazali jednog od svojih likova kako nosi sat koji možete koristiti kao telefon. Trebalo je 20 godina da "Apple Watch" ugleda svetlost dana.

Foto: YouTube/printscreen

Neobičnu ribu sa tri oka prikazali su nam u epizodi masovnog zagađenja sa kojim se grad suočio. Smešno ili ne, ali slična riba je pronađena u Argentini u blizini nuklearne elektrane.

Foto: YouTube/printscreen

2000. godine, 16 godina pre stvarnog događaja, “Simpsonovi” su predvideli da će se Donald Tramp kandidovati za predsednika, čak su uspeli da predvide da će pobediti.

Predvideli su i epidemiju ebole, kao i nastup Lejdi Gage na Superboulu.

Foto: YouTube/printscreen

Talenat da se predvidi budućnost stvorio je plodno tlo za teoretičare zavere, posebno nakon emitovanja epizode u kojoj Simpsonovi dolaze u Njujork u kojoj ima dosta simbolike oko terorističkog napada 11. septembra 2001. godine, preneo je BBC.

S obzirom na činjenicu da je epizoda emitovana samo nekoliko meseci pre stvarne katastrofe, mnogi se teoretičari zavere pitaju da li je to moglo biti ne tako suptilno upozorenje?

U jednoj od poslednjih epizoda serije “Igra prestola”, zmaj uništava grad Kings Landing. U epizodi “Simpsonovih” koja je prikazana 2017. godine, porodica Simpson gleda kako zmaj uništava njihovo mesto.

Foto: YouTube/printscreen

17 godina pre stvarnog izbijanja virusa ebole, tvorci “Simpsonovih” prikazali su Mardž kako daje Bartu knjigu čiji naslov glasi „Radoznali Džordž i virus ebole“.

Zatvoreno za komentare.