Otkrijte koja ste rasa mačke na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Otkrijte koja ste rasa mačke na osnovu vašeg horoskopskog znaka

Mačke su vrlo specifične životinje koje volimo kao kućne ljubimce, ali mnogi smatraju da smo mi u stvari njima ljubimci.

 Foto: ShutterStock

One nisu poslušne i predane nama, već imaju svoju volju i primetnu ćud, koju iskazuju na neobične načine. To ne znači da nas ne vole, već da su potpuno jedinstvene i neodoljive. Ako ste ljubitelj mačaka i nekada ste se zapitali koja mačka biste vi bili, u nastavku upoređujemo njihove rase i horoskopske znake.

Ovan – Sfinks mačka

 Foto: ShutterStock

Sfinks mačke su poznate kao veoma društvene i obožavaju ljude. Baš kao i one, ovnovi vole pažnju i da se nalaze u centru zbivanja. Još neke zajedničke osobine su visoka inteligencija, nestašnost i želja za razonodom i igranjem.

Bik  – Britanska kratkodlaka mačka

 Foto: ShutterStock

Ono po čemu su ova rasa i ovaj znak slični je osećajnost, opuštenost i smirenost. Takođe, bikovi se najbolje osećaju u svojim oazama gde ih niko ne uznemirava i gde ima mesta samo za drage osobe. Britanska kratkodlaka mačka posvećena je svojoj porodici, blage je naravi i voli da se mazi.

Blizanci – Bengalska mačka

 Foto: ShutterStock

Bengalske mačke se smatraju pomalo divljim jer su tek nedavno pripitomljene u odnosu na ostale rase. Uprkos tome, vole svoje porodice i lako se uklapaju. Blizanci su harizmatični, društveni, energični i mogu da se prilagode situaciji i okruženju, baš kao i ova rasa mačke koja je veoma prilagodljiva.

Rak – Himalajska mačka

 Foto: ShutterStock

Rakovi su poznati kao osetljivi, emotivni, kao neko ko rado pruža ali i traži utehu i podršku, pa čak i maženje. Himalajske mačke su iste, veoma prijatne po prirodi i pune ljubavi. Omiljeno mesto im je kod vlasnika u krilu i najprijatnije se osećaju samo kada im je udobno.

Lav – Persijska mačka

Foto: ShutterStock

Baš poput persijske mačke, lavovi vole luksuz i uvek se trude da sve očaraju svojim prisustvom. Uprkos potencijalu za taštinu, oni su ipak veoma topli i fini ljudi, a isti je slučaj i sa ovim mačkama. Možda se ponašaju kao da su kraljevske krvi, ali su pufnaste i mazne.

Devica – Škotski fold

 Foto: ShutterStock

Za neke je ova rase mačke najslađa i najsimpatičnija, ali nije ona samo slatka, već i pametna, staložena i uglavnom veoma mirna. Device su slične po tome što su emotivne sa ljudima kojima mogu da veruju, ali nikad previše posvećene ili vezane.

Škotski foldovi ne smetaju previše svojim vlasnicima, a dobro reaguju na dresuru zahvaljujući disciplini.

Vaga – Sijamska mačka

 Foto: ShutterStock

Sijamske mačke su jedna od najpametnijih rasa koja voli komunikaciju i povezanost sa vlasnikom i pokušaće da „razgovara“ sa njim. Vage su ekstroverti koji vole da budu u društvu i najgore se osećaju kada su sami i nema nikoga da ih razume. Neki ljudi sijamske mačke zbog ponašanja čak upoređuju sa psima.

Škorpija – Sibirska mačka

 Foto: ShutterStock

Iako su škorpije ponekad na lošem glasu, njihova ozbiljnost i izdržljivost je baš ono što volimo kod njih. Sibirske mačke su jake, radoznale, vrlo svesne okruženja i verne svojim vlasnicima. One su jedna od najjačih i najizdžljivijih mačjih vrsta i umnogome podsećaju na škorpije.

Strelac – Mejn kun

 Foto: ShutterStock

Strelci su veoma druželjubivi i pre bi se mogli uporediti sa psima nego sa mačkama, ali je mejn kun rasa koja im je najsličnija. To su nežne i prilagodljive mačke koje vole da prave društvo svojim vlasnicima, ali su pomalo i živahne i vole da trčkaraju okolo. Podsećaju na strelce i zbog svoje radoznalosti.

Jarac – Abisinska mačka

 Foto: ShutterStock

Poznati kao perfekcionisti, jarčevi su odgovorni, posvećeni i uvek tu za najbliže prijatelje. Abisinske mačke su tihe, mudre, ali i radoznale i vole da budu deo svog „čopora“ odnosno porodice. Baš poput jarčeva, ove mačke znaju da budu raspoložene za igru, ali nikad nisu potpuno neoprezne.

Vodolija – Egzotična kratkodlaka mačka

 Foto: ShutterStock

Rasa koju su proslavili mnogi postovi na Instagramu prepoznatljiva je po mekom krznu i velikim očima zahvaljujući kojima uvek privlači pražnju. Vodolije takođe često privlače pažnju i izdvajaju se po tome što se trude da budu drugačije od ostalih, ali se iza toga krije želja za istraživanjem i igranjem.

Ribe – Birmanska mačka

 Foto: ShutterStock

Ribe su sanjari, romantici, vrlo osećajni i intuitivni, a tihi znak. Birmanska mačka je rasa stara vekovima koja odavno pravi društvo ljudima i koja je poznata kao mirna i tiha. One su ujedno i među najpametnijim i najdruštvenijim mačkama, ali uglavnom prilično smirene i pitome.