Odlične serije koje imaju samo jednu sezonu

Postoje mnoge serije koje su završile sa snimanjem nakon samo jedne sezone. Iako vas mogu navući na gledanje pa baciti u očaj nakon što odgledate sve epizode kojima ne sledi nastavak, one su odlične za letnje ubijanje dosade ili ako nemate vremena da se "navučete" na one od više sezona.

Foto: IMDb

Ovo su neke od jednosezonskih serija koje vredi pogledati.

The Get Down

Smeštena u 1970-e, Netfliksova muzička serija "The Get Down" prati razvoj hip-hop i disko muzike kroz priču grupe mladih iz Bronksa. Iako je naišla na pohvale kritičara, serija je prekinuta nakon 11 epizoda zbog odlaska reditelja Baza Lurmana. Takođe, postojeća sezona podeljena je u dva dela, a prva je Netfliksova serija koja je prekinuta nakon jedne sezone.

Z: The Beginning of Everything

Sa Kristinom Riči u glavnoj ulozi, Amazonova serija prati život Zelde Sajre Ficdžerald, američke spisateljice s velikim društvenim ugledom u 1920-im godinama, a naglasak stavlja na njen ljubavni odnos s romanopiscem Frensisom Skotom Ficdžeraldom. Serija ima 10 epizoda, nakon čega je otkazana. Iako se pričalo o mogućem izbacivanju druge sezone, ona ipak neće ugledati svetlost dana.

Studio 60 on the Sunset Strip

Serija prikazuje intrigantan svet iza kulisa televizijskog šou programa, a među glumačkom postavom našli su se Metju Peri i Amanda Pit. Provokativna i zabavna serija razotkriva politiku, karakteristične likove i uzbudljive događaje tokom produkcije vodeće serije u velikoj televizijskoj kući, a prekinuta je nakon 22 epizode.

Undeclared

Ova serija na duhovit način istražuje studentski život brucoša i odnosa formiranih u okruženju studentskog doma. Otkazana je nakon 17 epizoda u kojima gostuju i neka poznata imena poput Ejmi Poler, Džen Fišer, Vila Ferela, Adama Sendlera i Bena Stilera.

Firefly

Iako je primila neverovatno dobre kritike i osvojila jedan "Emmy", serija je otkazana nakon prve sezone. Ubrzo je stekla kultni status, a reditelj Džos Vidon za obožavaoce je napravio završetak priče u obliku filma "Serenity: Bitka za budućnost".

Pitch

Pitch prati Džini Bejker koja postaje profesionalna igračica bejzbola i prva ženska igračica u MLB (Američka profesionalna bejzbol liga), a glumi je Kajli Banberi. Serija je otkazana nakon svega 10 epizoda, ali nedavno je počelo da se šuška kako bi ipak mogla da se snimi i druga sezona.

Pročitaj još