Ovo leto obeležiće retrogradni Pluton: Bićete najranjiviji, ali će vam se desiti i sjajne promene u ljubavi!

Ovo leto obeležiće retrogradni Pluton: Bićete najranjiviji, ali će vam se desiti i sjajne promene u ljubavi!

Jedna od najozloglašenijih planeta u astrologiji, Pluton, obeležiće period od 22. aprila do 30. septembra ove godine, a još se kreće i retrogradno. Evo kakve promene vam donosi.

Photo: Pixabay

Ako mu dopustite, ovaj kosmički "čistač" i čuvar života, može vam pomoći da se u ovom razdoblju iz vašeg života očisti sve ono što vas na bilo koji način koči.

Vratiće vam stare situacije koje traže razrešenje i one kojima treba dati drugu priliku.

Pluton je najsnažnija sila dobrog i lošeg, povezan je s krajnostima u osećajima, stavovima, ponašanju – depresijom, frustracijom i gorčinom, opsesivnom željom za moći zbog nesigurnosti i straha od gubitka te najokrutnijim delima radi ostvarenja vlastitih ciljeva.

Photo: Pexels

On vlada smrću, promenama i prelazima te je jedna od najozloglašenijih planeta u astrologiji – posebno kada se kreće retrogradno – samo zato što ga pogrešno doživljavaju.

Njegov zadatak u kosmosu je raščistiti i rešiti se loših i dotrajalih stvari, osoba i okolnosti iz naših života. On ima sposobnost da vidi šta ne možemo, a u procesu čišćenja je neumoljiv.

Retrogradni hod Plutona

Photo: Pixabay

Od 22. aprila, Pluton se kreće retrogradno i to će trajati sve do 30. septembra. Retrogradni Pluton poznat je po tome što vraća stare situacije, izazove, pa čak i prilike kojima možete pružiti novu mogućnost, ako tako odlučite.

Osetićete duboko u svojoj duši šta je dobro, a šta loše za vas po osećanjima koji će vam se javiti kada se sretnete sa određenom situacijom.

Ako vam nešto oduzima moć i zbog toga se osećate bezvredno, bolesno ili loše, vreme je da se okrenete na drugu stranu i prestanite da na to trošite energiju.

Photo: Unsplash

Ljubav prema sebi. To je čin ljubavi prema sebi i zahteva od vas da se neustrašivo suočite sa nesigurnostima, strahom, pa i ranjenim detetom u sebi. Svaki korak – čak i najmanju promenu – Pluton će primetiti i nagraditi.

On vlada našom senkom, što znači da poznaje tamnu stranu naše prirode koju se trudimo da držimo skrivenu od sveta, naše strahove i mračne želje.

Photo: Pexels

Najranjiviji smo pod uticajem Plutona jer se on povezuje s našom istinom, a nekima to može biti teško da prihvate.

To objašnjava zašto Pluton takođe upravlja manipulacijama i obmanom jer se neki ljudi toliko teško nose sa stvarnošću da radije biraju da nose masku.

Opet, intuicija će vam pokazati šta je stvarno, a šta lažno, a ako nešto promakne našem radaru, Pluton će vas zaštititi i ukazati na eventualnu zmiju skrivenu u travi.

Iskoristite njegov uticaj

Photo: Pexels

Najbolji način da iskoristite svoju snagu jeste da napravite korak unazad i dopustite Plutonu da reši sve što vam zadaje muke. Najbolje je da mu se pomerite s puta i dopustite da pročisti vaše energetsko polje.

Photo: Pexels

Pažljivo posmatrajte stare lekcije koje će vam se ponovo pokazati kako biste uvideli koliko ste napredovali i pomoći vam da nastavite da se razvijate. Sada je odlično vreme i za pronalazak srodne duše i ostvarivanje veza koje će biti najlepše i najčvršće do sada.

Dajte mu prostora kako bi vam pomogao da se razvijate.

Zatvoreno za komentare.