Filmovi o vešticama koje svi volimo

Filmovi o vešticama koje svi volimo

Nisu svi filmovi o vešticama strašni. Ima onih duhovitih, zabavnih i uvrnutih, koji će vas podsetiti zašto je pojam veštice uvek popularna tematika na filmu. I zato – ćiribu-ćiriba, sledi šest preporuka.

Foto: IMDb

Veštice

Ovo kinematografsko ostvarenje, okarakterisano kao film za decu, obiluje neobičnim šarmom i mračnim humorom. Anđelika Hjuston glumi glavnu vešticu koja vodi tajno okupljanje u jednom hotelu. Tamo se slučajno zadesio jedan dečak, pa za kaznu biva pretvoren u miša. A da li će uspeti da se spase, moraćete sami da saznate. Vredi napomenuti da se u filmu posebno izdvajaju šminka i maska, koje su dočarale nezaboravan izgled veštica.

Veštice iz Istvika

Sve same holivudske zvezde našle su se u dotičnom kultnom klasiku. Džek Niklson glumi zavodljivog vešca, koji je omađijao tri žene (Suzan Sarandon, Mišel Fajfer i Šer). Pošto im je pomogao da izađu iz sopstevnih ljuštura, i podario im razne moći, pitanje je kako će se priča razvijati za ovog uobraženog i manipulativnog vešca. U isto vreme morbidan i duhovit, film će vas naterati da mu se često vraćate.

U naručju veštice

Vil Farel glumi umišljenog propalog glumca. On na setu za sitkom otkriva kako je dama koju je odabrao za ulogu veštice (Nikol Kidman), zapravo prava veštica. Ljubav se očekivano rađa, a da li će glavni protagonista moći da se nosi sa svojom specifičnom izabranicom srca, pokazaće vam ova romantična komedija.

Praktična magija

Evo opet Nikol Kidman u ulozi veštice! Ovom prilikom društvo joj pravi Sandra Bulok, koja glumi njenu sestru. Pored toga što su veštice, ove dve sestre su i pod strašnom kletvom. Naime, svaki muškarac u kog se zaljube osuđen je na smrt. Po temperamentu različite, sestre će probati da promene tok svoje sudbine, i konačno pronađu sreću u ljubavi.

Hokus pokus

I u ovom ostvarenju hokus-pokus-fokus je na sestrama vešticama. Tri smešne ali zle sestre veštice (Beti Midler, Keti Nadžini i Sara Džesika Parker) pojavljuju se na praznik Noć veštica, kako bi maltretirale nedužnu decu. Samo jedan dečak ih može sprečiti u naopakim namerama, ali to svakako neće biti lako. Intersantno je da film u početku nije bio naročito prihvaćen od strane publike i kritike, međutim vremenom je postao jedan od najemitovanijih filmova o vešticama ikada.

The Craft

Nešto hororičniji od svih prethodno navedenih filmova jeste The Craft. Ipak, ne očekujte da se preterano uplašite dok pratite život i probleme četiri tinejdžerke. Večita pitanja uklapanja u sredinu i popularnosti u školi, učiniće da protagonistkinje otkriju svoju tamu stranu, te potraže rešenje u magiji. Motivi moći, ljubavi, osvete, dobra i zla, prepliću se do kraja filma. Junakinje nose prevashodno crno-belu garderobu i mnoštvo nakita, što će biti idealno za sve ljubitelje mode iz devedesetih godina.