Posle 20 godina stiže četvrti deo „Matriksa“!

Još 2017. godine je i Kijanu Rivs je izrazio interesovanje da se vrati svojoj najpoznatijoj ulozi.

Dvadeset godina od objavljivanja prvog filma iz “Matriks” franšize koju su kreirale Lana i Lili Vačovski, režiser filma ”John Wick: Chapter 3 – Parabellum”, Čed Stahelski, potvrdio je da je četvrti nastavak u pripremi. Pre nego što smo ga upoznali u ulozi režisera, Stahelski je bio holivudski kaskader – između ostalog i Kijanu Rivsov dubler u originalnoj “Matriks” trilogiji.

 Na pitanje da li zna ko će režirati četvrti nastavak trilogije, on je odgovorio kako ne može da govori sa sigurnošću, ali veruje da će Lana i Lili Vačovski svakako biti uključene, te da u svakom smislu mogu računati na njegovu podršku.

“Matriks” je svojevremeno zaradio neverovatnih 470 miliona dolara te osvojio četiri Oskara, za najbolju montažu, montažu zvuka, vizuelne efekte i zvuk. Cela franšiza, koja uključuje i jednu od najprodavanijih video igara “Enter the Matrix”, donela je kompaniji Warner Brothers više od milijardu dolara.

Još 2017. godine i Kijanu Rivs je izrazio interesovanje da se vrati svojoj najpoznatijoj ulozi, ako ga pozovu: "Morale bi one (sestre Vačovski) da napišu i režiraju film. I da vidimo o čemu bi se radilo. Nemam pojma, bilo bi čudno, ali zašto da ne?" rekao je poznati glumac u intervjuu za Yahoo News.

Budući da još nema potvrde da će Lana i Lili Vačovski režirati film, američki mediji spekulišu da bi upravo Stahelski mogao da se nađe u ovoj roli. Dalje informacije se čekaju.

Pročitaj još