Postoji 9 tipova ličnosti među horoskopskim znakovima

Postoji 9 tipova ličnosti među horoskopskim znakovima

Na osnovu jedne od čuvenih psiholoških teorija o osnovnim tipovima ličnosti i njihovoj klasifikaciji, postoji 9 bazičnih tipova ličnosti. Poznavati određeni tip ličnosti znači poznavati i razlikovati osnovne modele ponašanja u raznim situacijama.

Osobe koje pripadaju istom tipu ličnosti u velikoj meri su i slične među sobom. Ipak, izvesne razlike koje postoje u okviru svakog tipa potiču od nekoliko faktora.

Najznačajniji su: mentalni i intelektualni stepen razvoja, uzrast, urođene osobine, socijalna sredina u kojoj odrasta i kultura kojoj pripada.

Pomalo utešno, ali pomalo i porazno zvuči saznanje da postoji mnogo ljudi koji su nam slični. Dakle, suštinsko objašnjenje zbog čega, ipak, nismo svi isti nalazi se u brojnim oblicima našeg ponašanja, odnosno u njihovoj različitosti od jedne do druge individue.

Pročitajte osobine svakog tipa ličnosti, dobro se zamislite i na osnovu tih glavnih osobina identifikujte se sa jednim od njih.

Glavne odlike 9 osnovnih tipova ličnosti

1. Ako se ponašate savesno, odgovorno i principijelno, imate realna shvatanja i stavove, zatim visoke ideale ili ambicije i nastojite da živite u skladu sa njima, vi ste PERFEKCIONISTA.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Jarac, Devica, Vaga, Bik.

2. Ako se ponašate srdačno i saosećajno, zainteresovani ste i osetljivi za potrebe drugih ljudi, posedujete emotivnu širinu, razumevanje i toplinu, vi ste POKROVITELJ.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Ribe, Strelac, Vodolija, Rak.

3. Ako se ponašate energično, vrlo ambiciozno i preduzimljivo, delujete kao optimista, sigurni ste u sebe i orijentisani prema jasnim, fiksiranim ciljevima, vi ste REALIZATOR.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Strelac, Škorpion, Ovan, Lav.

4. Ako ste vrlo osećajni, srdačni, nežni i uviđajni prema drugima, delujete veoma senzibilno i osetljivo, povodite se za svojim emocijama, čulima ili osećanjima, vi ste ROMANTIČAR.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Rak, Ribe, Lav, Vaga.

5. Ako ste povučeni, znatiželjni, analitični i pronicljivi jer imate vrlo naglašenu potrebu za saznanjem i učenjem, delujete misaono, radoznalo i konstruktivno, vi ste POSMATRAČ.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Blizanci, Devica, Vodolija, Ribe.

6. Ako ste odgovorni, pouzdani, privrženi porodici, prijateljima i društvenim grupama, težite ka velikim izazovima, vrlo ste otvorenog duha i kao avangardna ličnost pomalo skloni protivljenju, vi ste ISTRAŽIVAČ.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Škorpion, Devica, Jarac, Ovan.

7. Ako ste energični, dinamični, poletni i optimista, a u želji da učinite nešto veliko ili dobro za sve nikada se potpuno ne smirujete, pa vam život liči na "dugo, zanimljivo ili neobično putovanje", vi ste AVANTURISTA.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Ovan, Strelac, Vaga, Blizanci.

8. Ako ste veoma sigurni u sebe i samouvereni, direktni i prodorni, ulivate veliko poverenje i delujete zaštitnički, ponašate se preduzimljivo, inicijativno i aktivno, skloni ste riziku, vi ste SAMOPOUZDANI.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Škorpion, Jarac, Ovan, Lav.

9. Ako ste otvoreni, izuzetno društveni, srdačni i predusretljivi, kulturni i lepo vaspitani pri ophođenju, diplomatski mudri, puni razumevanja za druge i uvek spremni da pružite podršku pa vas zato mnogi vole, vi ste KOMUNIKATIVNI.

Korespondira sa horoskopskim znakom: Blizanci, Strelac, Rak, Vodolija.

Šta vas vodi kroz život?

Pokrovitelje, Realizatore i Romantičare kroz život vodi SRCE (OSEĆANJA). Korespondira sa horoskopskim znakom: Rak, Ribe, Lav, Ovan.

Posmatrače, Istraživače i Avanturiste kroz život vodi GLAVA (MIŠLJENJE). Korespondira sa horoskopskim znakom: Blizanci, Strelac, Devica, Vodolija.

Samopouzdane, Komunikativne i Perfekcioniste kroz život vode INSTINKTI. Korespondira sa horoskopskim znakom: Škorpion, Vaga, Bik, Jarac.

Zatvoreno za komentare.