Dali su sjajan prvi utisak - predstavljamo 5 najuzbudljivijih uvodnih scena u filmovima

Dali su sjajan prvi utisak – predstavljamo 5 najuzbudljivijih uvodnih scena u filmovima

Prvi utisak je veoma važan, čak i kada su filmovi u pitanju. Ovo su 5 najuzbudljivijih uvodnih scena u filmovima!

Foto: IMDb

Od kvaliteta prvih nekoliko scena zavisi da li ćemo s pažnjom pratiti ostatak radnje, ali i da li ćemo nastaviti ili prekinuti gledanje filma.

Režiseri su veoma svesni toga, zbog čega najbolji među njima posebnu pažnju posvećuju uvodnim scenamau svojim ostvarenjima.

Postoji pregršt uvodnih scena za pamćenje u istoriji sedme umetnosti, a mi ćemo u narednim redovima pomenuti one koje se naročito ističu po svom intenzitetu.

Mad Max: Fury Road (2015)

Ako smo i sumnjali da Tom Hardi može da zameni Mela Gibsona u ulozi pobesnelog Maksa, uvodna scena filma Mad Max: Fury Road ubedila nas je da više ne moramo da brinemo o tome i pripremila za jednu zaista dugu i ludu vožnju (i to bukvalno).

28 Weeks Later (2007)

Trominutna uvodna scena nastavka filma 28 Days Later je toliko dobra da je donekle zasenila ostatak ovog postapokaliptičnog ostvarenja.

Ipak, film vredi pogledati bar jednom do kraja, a scenu koja ga otvara, što se nas tiče, možete uvek pustiti kada vam fali uzbuđenja u vašem životu i želeli biste da bar na trenutak osetite pravu jezu i strah.

Saving Private Ryan (1998)

Stiven Spilberg je prvom scenom filma Saving Private Ryan dao domaći zadatak svim budućim režiserima koji su planirali da snime ratni film.

On je na maestralan i veoma realističan način prikazao iskrcavanje savezničkih snaga u Normandiju tokom Drugog svetskog rata, gde je fokus na jedinicu trupa koje se iskrcavaju na plažu Omaha.

Dawn Of The Dead (2004)

Film Dawn Of The Dead počinje u domu porodice Klark. Medicinska sestra En i njen muž Luis mirno spavaju sve do trenutka dok se u njihovoj sobi ne pojavi vidno povređena devojčica Vivijan iz komšiluka.

Luis ustaje iz kreveta s ciljem da joj pomogne, ali pre nego što uspeva da primeti šta s njom nije u redu, ona ga ujeda za vrat. Ne znajući još uvek šta se tačno dešava, En beži napolje glavom bez obzira, gde otkriva da se u svetu upravo dešava invazija zombija.

Cliffhanger (1993)

U uvodnoj sceni filma Cliffhanger, rendžer Gejb Voker (Silvester Stalone) poslat je na spasilački zadatak na jedan vrh Stenovitih planina, gde je zatočen njegov prijatelj Hol sa svojom devojkom Sarom.

Gejb uspeva da ukrca na helikopter svog prijatelja alpinistu, ali ne i Saru u uzbudljivoj filmskoj sekvenci koja je svojevremeno šokirala publiku u bioskopima.

Zatvoreno za komentare.