Rak je paranoičan, Vage su samokritične: Koji poremećaj ličnosti vi imate?

Rak je paranoičan, Vage su samokritične: Koji poremećaj ličnosti vi imate?

Svaki horoskopski znak krije neku mračnu tajnu i poseduje određeni poremećaj ličnosti. Saznajte koji je vaš...

Ovan

Foto: Shutterstock

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će ikad bolovati od nekog poremećaja ličnosti biće reči o isprekidanom eksplozivnom poremećaju. Karakterišu ga snažni ispadi besa koji uopšte nisu u skladu sa situacijom.

Bik

Foto: Shutterstock

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako s njima krenete da raspravljate kako stvari treba da se rade, to bi moglo potrajati satima. Sve dok vas ne uveri da je u pravu.

Oni su pod najvećim rizikom od razvoja opsesivno-kompulzivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su da paniče.

Blizanci

Foto: Shutterstock

Njihovu ličnost karakteriše zavisnost. Čak i njihov znak je u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osećaju voljeno i željeno te im to stalno iznova treba potvrđivati.

Najizgledniji im je razvoj zavisničkog poremećaja ličnosti.

Rak

Foto: Shutterstock

Skloni su gradnji zidova oko sebe. Rade to iz straha da će ih neko povrediti, a vrlo često je taj strah potpuno neosnovan. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

Lav

Foto: Shutterstock

Prirodno su ponosni i neretko misle da su ipak malo bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcističnog poremećaja ličnosti.

Devica

Foto: Shutterstock

Povredite li je, može se pretvoriti u vrlo zlu, ogorčenu i negativnu osobu. Ne podnose da budu sami i mogu biti vrlo manipulativni da bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

Vaga

Foto: Shutterstock

Najgora je za sebe. Vage su po prirodi izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe najviše zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, dobrobit pa čak i ljubav. Kao rezultat toga može se razviti samoporažavajući poremećaj ličnosti.

Škorpija

Foto: Shutterstock

Njihova urođena tajnovitost i misterioznost čini ih sklonim da grade zidove oko sebe. No kod Škorpija to može rezultovati izbegavanjem svih društvenih situacija, razgovora opštim i sveopštim povlačenjem u sebe.

Uprkos tome, i dalje žele da budu blizu drugih. Kod njih je najverovatniji izbegavajući (anksiozni) poremećaj ličnosti.

Strelac

Foto: Shutterstock

Sa svojim prirodnim šarmom skloni su da ga iskoriste i za svoje mračne potrebe. Često, ono što je za većinu pojam pristojnosti, oni shvataju drugačije. Oni mogu razviti antisocijalni poremećaj ličnosti.

Jarac

Foto: Shutterstock

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulzivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu da paniče pa su skloni anksioznim poremećajima ako sve nije "kako treba".

Vodolija

Foto: Shutterstock

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda na tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike shizotipnog poremećaja ličnostii.

To znači da imaju čudna verovanja o načinu na koji svet funkcioniše, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobni čitati tuđi um.

Ribe

Foto: Shutterstock

Vrlo su osetljive, a posebno na tuđe mišljenje o njima. Kao rezultat toga, često postaju zavisni o tuđoj pažnji. Kad se to i njihova romantična i nežna ličnost spoji, moguć je razvoj histrionskog poremećaja. 

To znači da postaju zavisnici o pažnji u punom smislu te reči.