Snimio reklamu da proda polovni auto, cena dostigla rekordnih 150.000 dolara

Prodaja starog polovnog automobila može predstavljati veoma složen proces koji uz to ne može doneti mnogo novca. Ali, uz malu dozu kreativnosti, situacija se može okrenuti u vašu korist.

Ako ste kreativni i domišljati poput Maksa Lanmena, reditelja iz Los Anđelesa i njegove verenice, Keri Holenbek, možete zaraditi neslućene sume novca. Pogledajte kako.

 

 

A post shared by Max Lanman (@maxlanman) on

 

Keri Holenbek, Maksova verenica, želela je da proda svoju Hondu Akord iz 1996. godine na Ibeju, po ceni od 499 dolara. Automobil star 21 godinu i sa pređenom kilometražom od 230.000 km nije ulivao mnogo nade. 

 

 

Keri je zamolila svog verenika da joj pomogne i snimi reklamu kako bi lakše prodali stari automobil od milošte nazvan „Zelenko“. Maks je, iskoristivši svoje rediteljske talente, kreirao zaista pametnu i krajnje interesantnu reklamu koja je prezentovala automobil na veoma neobičan način. Video snimak je za kratko vreme postao veoma popularan, pa je samim tim i cena automobila počela vrtoglavo da raste.

 

 

Maks kaže da je inspiraciju za reklamu dobio dok su se Keri i on vozili pored obale kada su putovali na kampovanje. Smatrao je da bi bilo zaista interesantno da se za tako stari automobil snimi reklama u tako raskošnom okruženju pored mora.

 

https://www.youtube.com/watch?v=4KlNeiY4Rf4

„Ti. Ti si drugačiji. To radiš stvari na svoj način. To je ono što te čini jedinstvenim. Tebi ne trebaju stvari, jer si srećan sa onim što jesi. Novac ti nije važan, imaš sve što si uvek želeo. Izgled stvari ti nije važan, već da li rade.

A ovo? Ovo nije automobil. Ovo si ti. To je način života. Izbor. Tvoj izbor. Predstavljamo vam korišćenu 'hondu akord' iz 1996. godine. Automobil za ljude koji su već rešili šta će sa životom i samo im je potreban način da stignu negde.

Luksuz je stanje uma“, završne su reči reklame.

 

 

Pet dana nakon što je oglas postavljen na Ibeju, licitiranje je dostiglo 155.000 dolara, a snimak je na Jutjubu pregledan više od šest miliona puta.

Nakon nestvarnog početka prodaje, dolazi do zaokreta; naime, administratori sajta Ibej zatvaraju aukciju zbog „neobičnih aukcijskih aktivnosti“, sumnjajući da je u pitanju prevara. Neko ko uopšte nije bio svestan celokupne priče koja stoji iza ove prodaje, nije mogao da veruje kako je Honda Akord iz 1996. godine uspela da dostigne cifru od 155.000 dolara. Nakon objašnjenja da zaista postoje ljudi koji bi platili ponuđene sume novca za stari automobil, oglas je ponovo bio na sajtu.

 

 

Njemu je rečeno da Ibej ne može da obnovi početnu aukciju, tako da je sve krenulo od početne cifre od 499 dolara.

„Ovo je definitivno neočekivan preokret, ali verujemo da će se sve rešiti. Sve u svemu, veoma smo zahvalni zbog svega jer je ova priča zaista neverovatna i što se reklama dopala tolikom broju ljudi. Čitava prodaja bila je čudesna“, istakao je Lanmen.

 

 

A post shared by Max Lanman (@maxlanman) on

 

Hvala, internete! Nakon nekoliko ludih nedelja, Keri se konačno oprostila od svog voljenog "Zelenka", polovne Honde Akord iz 1996. godine. Keri je prihvatila nestvarnu ponudu kompanije Karmaks i prodala automobil za 20.000 dolara. Hvala svima koji ste nas pratili. - zaključio je Maks ovu neverovatnu priču.

Pročitaj još