Retrogradni Merkur nas ponovo muči, a evo na koga će najviše uticati

Retrogradni Merkur nas ponovo muči, a evo na koga će najviše uticati

Ukoliko ste primetili da vam već danima ništa ne polazi za rukom, opustite se, nije do vas - retrogradni Merkur je ponovo tu. Merkur je prividno krenuo unazad 26. jula i mučiće nas sve do 19. avgusta.

 Photo: Pixabay

A šta to znači za svaki od pripadnika Zodijaka i kako da se izvučete sa što manje štete iz ovog perioda? Evo, ovako!

Ovan

 Photo: Shutterstock

Za promiskuitetne Ovnove ovaj period biće prvi test izdržljivosti i otpornosti na iskušenja. Ukoliko ste singl, naletećete na nekog od bivših i rasplamsati staru vatru. A ako ste u vezi, samo se držite što dalje od mesta i situacija koje bi mogle da predstavljaju izazov za vašu vernost. Energiju usmerite u kreativnost i trebalo bi da odolite.

Bik

 Photo: Pixabay

Dom je tamo gde je srce - a upravo tu će vaš biti narednih nedelja. Prijaće vam samo ono okruženje na koje ste navikli i trudićete se da što manje izlazite. Potpuno je u redu da se malo izolujete i posvetite sebi. Čekajte da prođe ova oluja, pa onda zaključite kako se osećate i šta ćete dalje.

Blizanci

 Photo: Pixabay

Znamo da ste pričljivi, ali bilo bi dobro da pazite ovih dana šta i pred kim govorite. Preispitajte veze sa ljudima sa kojima radite, malo kome možete da verujete. Tražite savete samo od onih u koje imate potpuno poverenje. I definitivno dobro pročitajte svaki dokument pre potpisivanja, jer će se lakše nego ikad desiti da vam se obije o glavu ako bude drugačije.

Rak

 Photo: Shutterstock

Ukoliko želite da preživite ovaj mesec a da ne bankrotirate, najbolje vam je da zaključate novčanik negde u sef i da ključ date osobi od poverenje. Ozbiljno, to je jedini način. Skloni ste da uživate više nego što možete da podnesete i to mora da se promeni pod hitno. Naučite kako da brinete o sebi malo bolje - na svim poljima.

Lav

 Photo: Pixabay

Pripremite se na to da ćete se ovih dana dugo dugo gledati u ogledalo i preispitivati sve svoje životne odluke. Retrogradni Merkur nateraće vas da sebi postavite životno bitna pitanja o domu i porodici. Ukoliko budete posebno zbunjeni, provedite vreme radeći nešto što ste voleli kao dete. Pomoći će vam da se povežete sami sa sobom.

Devica

 Photo: Shutterstock

Velike su šanse da se trenutno osećate kao da vam se mozak topi. Jurite ukrug dok vas razvlače na milion različitih strana toliko dugo da ne možete ni da se setite kada ste se poslednji put odmorili. E, sada je pravo vreme za to. Izbegavaćete ljude narednih dana i to je najbolje što možete da uradite za svoje mentalno zdravlje. Ukoliko ne usporite, sve će vas stići.

Vaga

 Photo: Shutterstock

Svakako ste neodlučni, a u ovom periodu to se množi sa 1.000. Pripremite se na to da će vam sve biti čudno, osećaćete se udaljeno od posla, prijatelja, pa čak i sebe. Važno je da ne gubite vreme na preispitivanje, jer ćete se u tome izgubiti. Umesto toga, uradite nešto što će promrdati vašu rutinu. Bićete odmah mnogo bolje.

Škorpija

 Photo: Pexels

Razmišljate o promeni karijere i to je potpuno u redu. Ipak, budite oprezni i ne posmatrajte stvari sa ružičastim naočarima, jer biste mogli da precenite svoje sposobnosti i to koliko novih obaveza možete da preuzmete. Promena je moguća, ali je bolje da se posvetite unapređenju svojih talenata, nego "pucanjem u zvezde". Jer u ovom trenutku, one vam baš nisu naklonjene.

Strelac

 Photo: Unsplash

Nije čudno što vas ne drži mesto, stalno želite nešto novo, pa je tako i ovoga puta. Na sreću, to se uglavnom sada odnosi na putovanja, pa ste puni planova. Ipak, budite oprezni, jer bi lako mogli da se izjalove, posebno ako ste nešto u planiranju propustili, a budimo realno - gotovo izvesno jeste. Pitajte osobu kojoj verujete za savet pre nego što kupite karte.

Jarac

 Photo: Shutterstock

Veoma ste ambiciozni, ali u ovom periodu će vas upravo to i mučiti najviše. Čak i ako ste ostvarili ogroman napredak, videćete samo koliko je daleko ono gde želite da budete od toga gde ste sada, a ne koliko iza vas je početak. I osećaćete kao da ste sve dalje od cilja. Dobra vest je - nije tako! Pokušajte da se podsetite koliko ste sjajnih stvari uradili. Ukoliko to ne pomogne - vino i partija plača svakako hoće.

Vodolija

 Photo: Unsplash

Narednih nedelja glava će vam biti u oblacima. Razmišljaćete o tome šta želite od svoje veze, karijere i drugih važnih stvari u životu, ali bi bilo dobro da očekivanja svedete na razumnu meru. Utvrdite šta tačno hoćete, a potom utvrdite i šta je realno da možete da uradite i dobijete.

Ribe

 Photo: Unsplash

Ukoliko ste primetili da vam samoća prija više nego inače, ne opirite se tom osećaju. Uživajte u vremenu koje ćete provesti na kauču, gledajući filmove i serije - nije obavezno da izlazite svakog vikenda. Ovo je vreme za brigu o sebi i stvaranje novih navika. Nema ništa bolje od toga da ugodite najvažnijoj osobi u vašem životu - sebi.

Zatvoreno za komentare.