5 romantičnih filmova za gledanje udvoje

5 romantičnih filmova za gledanje udvoje

Odavno je dokazano da gledanje melodrama može efikasno pomoći da se nosite sa nemirima u odnosima savetuju porodični psiholozi.

Foto: The Notebook/screenshot

Psiholozi često savetuju svojim klijentima kinoterapiju: prvo, filmovi sa romantičnom temom isprovociraju hormon progesteron koji je odgovoran za intimnosti sa nekim koga volite i za druge lepe stvari. Drugo, filmovi vam pomažu da pogledate sa kakvim se izazovima suočavaju drugi parovi.

Izabrali smo za vas 5 filmova koji će vam pomoći da ojačate odnose u vezi, pa čak i spasite brak.

Kada čovek voli ženu / When a Man Loves a Woman (1994)

Dirljiva drama o bezuslovnoj ljubavi čoveka prema ženi i ozbiljni testovi, kroz koje moraju da prođu oboje. Uloge tumače Endi Garsija i Meg Rajan. To je priča o naizgled srećnom braku, ona je majka dve devojčice, savetnica u školi i domaćica, on je pilot i često nije kod kuće. Ona počinje da pije sve više, a Endi se trudi da joj pomogne i u kriznim situacijama je više nego velikodušan, priznaje svoju krivicu u stvaranju zavisnosti kod žene koju voli. Ovo je ustvari priča o tome kako alkohol razara porodicu, a prava ljubav ponovo spaja...

Priča o nama / Story of Us (1999. god)

"Priča o nama" je film koji  će vam dati odgovor na pitanje može li ljubav preživeti 15 godina braka? U filmu igraju brilijantni glumci, Mišel Fajfer i Brus Vilis.

Gledalac prolazi kroz sve faze evolucije bračnog odnosa za 15 godina: početak zajedničkog života, deca, prvi problemi, svađe, što je akumulirano tokom godina, a kao rezultat pa je na ivici razvoda.

Priča je sasvim realna i napeta uz koju ćete se smejati i plakati. Na kraju heroji pronalaze izlaz iz teške situacije.

Beležnica / The Notebook (2004)

Među romantičnim melodramama "Notebook" – “Beležnica” je film priznat kao klasik: to je veoma dirljiva i uverljiva ljubavna priča, koji je u stanju da izdrži sve testove.

Možda se primer konstantnosti u odnosima javljaju retko u životu, ali konstantno inspirišu publiku. Usput, priče Nikolas Sparksa istinski su cenjene inspirisane životnim scenarijima.

Priča prati neizvesno putovanje, Noe i Eli, koji su imali strasnu ljubavnu romansu i posle mnogo godina se pronalaze i ponovo sjedinjuju.

Blizina / Closer (2004)

Ova priča govori o veoma komplikovanim odnosima. U filmu igraju Klive Oven, Natali Portman, Džulija Roberts i Džudi Lav.

Svaki od likova nije u stanju da razume svoja osećanja, što ih na kraju dovodi do ozbiljnog strastvenu i potpuno neočekivanog ishoda.

Vrlo emotivna i oštra psihološka drama o odnosu između polova.

Sinoć u Njujorku / Last Night (2010)

Ovaj film bi trebalo da pogledaju parovi kod kojih je strast iščezla. Dva uspešna supružnika treba da bude odvojeni samo na jednu noć, a to će ih dovesti do ozbiljnog testa iskušenja.

Usponi i padovi su raspoređeni između dva para - Ko će biti u mogućnosti da ostane veran drugoj polovini? I šta se generalno smatra varanjem?

Ovde postoji mnogo toga o čemu možete da razmišljate i razgovarate rame uz rame sa svojim dečkom nakon gledanja.