Rotten Tomatoes odlučio - Ovo je najjači filmski trenutak u poslednjih 21 godinu

Rotten Tomatoes odlučio – Ovo je najjači filmski trenutak u poslednjih 21 godinu

Kako bi proslavili 21. rođendan svoje stranice, urednici filmskog portala Rotten Tomatoes, odlučili su da izdvoje najistaknutije trenutke iz filmova u poslednjih 21 godinu, a fanovima su prepustili odluku o tome koji je najznačajniji.

Foto: IMDb

Na listi se našao 21 ikonski trenutak iz 21 filma, a 25 hiljada korisnika za najznačajniji su izabrali trenutak u kojem prvi put vidimo Hita Ledžera kao Džokera u filmu "Mračni vitez". 

Na Rotten Tomatoes objašnjavaju kako je Ledžerov nastup promenio način na koji su gledaoci doživeli njega kao glumca i pokazao za kakvu je mračnu ulogu spreman.

Ovde se zapravo ne radi o samo jednom trenutku već o celoj njegovoj izvedbi, ali sa Rotten Tomatoesa objašnjavaju da je ta izvedba "momenat koji je promenio način na koji su gledaoci navikli da doživljavaju filmove o superherojima te da je postavio primer sa kojim će se uspoređivati svi budući zlikovci". To je, pišu, bilo veće od jedne scene ili jedne rečenice ili dela akcije. 

Drugi najvažniji trenutak je po broju glasova bio onaj iz filma "Avengers: Infinity War", kada glavni negativac Tanos, uz pomoć svoje metalne rukavice na kojima je Kamenje beskonačnosti, uspeva uz pomoć jednog pucketanja prstima da zbriše polovinu živih bića u celom univerzumu.

Nakon te, usedila je rečenica "Vidim mrtve ljude" iz filma Šesto čulo. 

Na listi su se još našli razgovor Goluma i Smigola iz Gospodara prstenova, naopaki poljubac iz Spajdermena, početna scena iz animiranog filma "Up", scena depilacije Stiva Karela iz filma "40 godina, a nevin"...