Scene iz filma “Kralj Petar Prvi” ostaviće vas bez daha

U bioskope nam za tačno mesec dana stiže pravi filmsko-istorijski spektakl “Kralj Petar Prvi”, Lazara Ristovskog.

Foto: Promo

Film koji govori o podvizima srpskog naroda i srpske vojske u Velikom ratu sniman je više od šest meseci, a nastao je prema motivima romana “Čarape kralja Petra”.

Foto: Promo

“Nije ovo bez razloga najiščekivaniji film godine. Slavimo sto godine pobede u ratu. Filmovi na ovu temu su u Srbiji prava retkost i na prste jedne ruke mogu da se nabroje projekti o Prvom svetskog ratu”, kaže Lazar Ristovski.

Foto: Promo

Film “Kralj Petar Prvi” produkciono je najveći film snimljen u Srbiji, a u njega je uloženo više od dva miliona evra.

Filmska ekipa, koju je činilo preko 100 glumaca i 7.000 statista, snimala je više od šest meseci, sa ukupno 106 snimajućih dana, od 17. marta, na mnogim autentičnim lokacijama i objektima po čitavoj Srbiji, na Staroj planini, u Knjaževcu, Valjevu, Krupnju, Soko gradu, Beogradu, Somboru, Pančevu, na Kosmaju, u Sremskim Karlovcima i na Krfu.

Foto: Promo

Glumačku ekipu, pored jednog od naših najboljih glumaca Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, popularni Radovan Raša Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović igra princa Đorđa, a uloge u filmu još tumače i Branko Jerinić, Pavle Jerinić, Tihomir Arsić, Slobodan Ćustić, Tanasije Uzunović, Marko Baćović, Nebojša Kundačina i mnogi drugi.

Premijera filma “Kralj Petar Prvi” zakazana je za 5. decembar, a publika će premijerno izvođenje moći da pogleda na tri lokacije u istom danu u Beogradu. Trenutno su u prodaji karte za Sava centar i Kombank dvoranu, a narednih dana počinje prodaja i za Sinepleks Ušće.

Pročitaj još