Američka akcija usred Beograda!

Američka akcija usred Beograda!

Beograd je letos bio domaćin brojnoj ekipi američke serije "Seal Team", koju snima CBS televizija. Nastavak ove serije, tačnije prve dve epizode treće sezone, snimane su u srpskoj prestonici, pa su ulice Beograda bile mesto prave američke drame.

Foto: IMDb

Nedugo nakon snimanja scena u Beogradu, objavljeni su kadrovi sa snimanja u kojima se vidi kako je izgledalo snimanje na ulicama glavnog grada. Prave akcione scene, naoružani pripadnici američke mornarice, pucnjava, helikopteri, ali i zanimljive beogradske lokacije vide se u prvim epizodama serije.

U seriji, između ostalih, glumi i poznati američki glumac Dejvid Borijanaz. Serija prati Bravo tim, jedinicu elitnog Seal Team-a američke mornarice, tokom njihovog planiranja i sprovođenja opasnih misija širom sveta.

Zvezda serije, popularni glumac Dejvid Borijanaz, koji je glumio i u serijama "Bafi ubica vampira", "Anđeo" i "Bouns", izjavio je da mu je bilo uzbudljivo na snimanju serije u Beogradu, kao i da mu se grad dopao:

"Snimanje u različitim mestima za glumca predstavlja uzbudljiv momenat. Prošle godine smo snimali u Portoriku, ove godine smo odlučili da snimamo u Srbiji. Stvarali smo akcionu priču, dramu, a izborom drugačijih lokacija pomeramo granice i jednostavno volimo da budemo na ovakvim lokacijama", izjavio je Dejvid.

Foto: IMDb

Serija "Seal team" snimala se na lokacijama u i oko Beograda i angažovala je veliku ekipu domaćih filmskih radnika i glumaca. Nikola Kojo, Bojan Lazarov i Tamara Aleksić imaju ključne uloge kao gostujuće zvezde u prvim epizodama.

Produkcija je sarađivala i sa srpskom policijom i Ministarstvom odbrane, budući da su srpske oružane snage u ovim epizodama prikazane kao saveznici i saradnici jedinice na rasvetljavanju slučaja. Za potrebe snimanja serije helikopterska jedinica MUP-a Srbije iznajmila je Amerikancima oko 20 sati letenja na dva helikoptera.

Inače, serija predstavlja Beograd kao modernu kosmopolitsku prestonicu, sa mnogo kulture i lepote, i sa Srbima u ulogama pozitivnih likova.

Izgleda da Beograd sve više postaje atraktivna destinacija za snimanje i za uživanje svetskim umetnicima. Pa je tako nedavno holivudski glumac Kevin Spejsi posetio našu prestonicu.

Planetarno popularni glumac i holivudska legenda Džoni Dep posetio je Beograd početkom ove godine, tačnije u februaru, kada je na ovoj lokaciji snimao film "Minamata".

Beograd su inače posetili i Naomi Kembel, Džulija Roberts, Pirs Brosnan, Olga Kirilenko, Ledi Gaga, Tejlor Kini, Demi Mur i mnogi drugi.

Ostavi komentar