Serija "Black Mirror" dobija novu sezonu - već je doživljavamo

Serija „Black Mirror“ dobija novu sezonu – već je doživljavamo

Pre oko mesec dana Čarli Bruker, tvorac hvaljene serije "Black Mirror", rekao je u radijskoj emisiji da je šesta sezona serije na čekanju.

Foto: Shutterstock

Tokom razgovora objasnio je da mu se mračna budućnost koju prezentuje u seriji trenutno ne čini pogodnom.

"U ovom trenutku, ne znam ko bi mogao da svari priče o društvima koja se raspadaju", objasnio je i dodao da stoga sad ne radi na novim epizodama serije.

Mnogi smatraju da je Bruker bio u pravu kad je odlučio odgoditi šestu sezonu, s obzirom na to da se nekima čini kako trenutno živimo u jednoj od epizoda.

Otkako je počela pandemija koronavirusa, videli smo pse robote koji patroliraju parkovima u Singapuru, a Epl i Gugl udružili su snage kako bi stvorili aplikaciju za praćenje. Stvarnost se mnogima tako zaista čini nadrealna poput epizode "Black Mirrora".

Društvenim mrežama počeli su da kruže mimovi o tome kako živimo u epizodi serije, a madridska kreativna agencija "Brother Ad" otišla je korak dalje i pretvorila ga u reklamu za Netflix.

"Prošli su meseci otkako sve što se događa na svetu izgleda kao da živimo u dugoj epizodi Black Mirrora", komentarisala je agencija. "Na Netfliksu je peta sezona poslednja koju možete gledati, šesta se događa u stvarnom svetu."

Reklama se može videti oko madridskih autobuskih stanica.