"Slagalica" uvela promene u koncept emisije i gledaoci nisu zadovoljni

„Slagalica“ uvela promene u koncept emisije i gledaoci nisu zadovoljni

Slagalica je ušla u finale, a usput suptilno produžila "pauzu", što se nekima baš i ne dopada.

Photo: youtube/printscreen

Za nekoliko dana dobićemo pobednika 106. ciklusa popularne Slagalice. I bolje ćemo ga poznavati nego bilo kojeg iz ranijih ciklusa - valjda je to bila ideja autora koji su produžili trajanje emisije za nekoliko minuta ćaskanja s učesnicima.

Naime, osim što im se voditeljka obraća na početku i predstavlja ih publici, a na kraju im se zahvaljuje, imamo i tu pauzu negde na sredini, u kojoj ih pita kako su, sumira rezultate dotadašnjih desetak minuta, deli komplimente, pita šta će dalje...

Ništa specijalno ne saznajemo o njima, čini se da bi taj predah prvenstveno trebalo da malo opusti takmičare, možda i da nam da vreme da uzmemo čašu vode usled tog silnog uzbuđenja, ali gledaoci naviknuti na brz i dinamičan test znanja nisu baš oduševljeni.

Čak se i Bojana Lekić, nekadašnja urednica RTS-a, oglasila na Tviteru povodom ove novine.

Photo: twitter/screenshot

Možda je do voditeljke, a možda je krajnje vreme da se nadležni zapitaju: Zašto zapravo ljudi vole da gledaju Slagalicu?

Zato što žele da testiraju svoje znanje? Možda bolje na Guglu. Zato što može da se nauči nešto novo? Onda bi mogli da povedu računa o tačnosti informacija, čak i onih koje se uče u osnovnoj školi.

Zato što je fer igra? Pa, onda ne bi trebalo da se dešavaju ovakve nepravde...

Zato što je kratka, brza, dinamična, bez suvišnih informacija i dosadnih delova? Imamo novi problem.

Zatvoreno za komentare.