Snimljena pesma uz pomoć veštačke inteligencije po uzoru na AC/DC!

Snimljena pesma uz pomoć veštačke inteligencije po uzoru na AC/DC!

Pesimisti smatraju da će dalji tehnološki napredak dovesti do sumorne budućnosti. Navodno će veštačka inteligencija raditi sve umesto nas, a neki predviđaju da će nas zameniti i u proizvodnji kulturnih sadržaja.

Foto: Shutterstock

Nama će jedino ostati da uživamo u praznom hedonizmu, bar dok mašine ne odluče da nas istrebe. Kako će zvučati rok muzika u takvom svetu?

Momak koji se na Youtube-u predstavlja kao Funk Turkey nedavno je pokušao da nam to otkrije. On je, naime, snimio pesmu nalik na hitove grupe AC/DC, čiji je tekst delo veštačke inteligencije.

Do stihova pesme koja je dobila naziv Great Balls je došao tako što je tekstove svih pesama grupe AC/DC ubacio u odgovarajuću bazu podataka, a onda je specijalni algoritam na osnovu njih generisao novu pesmu. Preslušajte u nastavku kako ona zvuči…

Muziku je napisao sam autor videa, a on je ujedno i izveo pesmu u stilu popularnog hard rok benda. Tekst pesme je prilično besmislen, ali to verovatno ne biste ni primetili da vam nismo rekli unapred, budući da pesma Great Balls zvuči kao bilo koji drugi hit grupe AC/DC.

Kako se vama čini ova pesma?