Spektakl na pomolu - trejler za GTA VI je konačno izašao!

Spektakl na pomolu – trejler za GTA VI je konačno izašao!

Više od 10 godina nakon što je Grand Theft Auto V prvi put izašao, prvi pogled na dugo očekivani nastavak, GTA VI, zvanično je objavljen. Milioni fanova sa nestrpljenjem su očekivali ovu igru, a sinoć je, na zvaničnom Jutjub kanalu Rockstar Games, izašao trejler!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GTABase.com (@gtabase)

Više od 10 godina nakon što je Grand Theft Auto V prvi put izašao, prvi pogled na dugo očekivani nastavak, Grand Theft Auto VI, zvanično je objavljen. Rockstar Games je u ponedeljak uveče izbacio prvi trejler za masovno popularnu video igricu nakon što je prvi put procurela na internetu. Međutim, fanovi će morati da sačekaju još neko vreme da bi ga igrali, jer se ova igra očekuje da će izaći tek 2025. godine.

Na samom početku trejlera možemo videti da će se radnja odvijati u gradu Vice City (fiktivna verzija Majamija), gotovo 40 godina nakon priče u GTA: Vice City (2002), gde smo mogli da istražujemo grad kao legendarni Tomi Verseti.

Ono što je novitet je, što će protagonista ove igre prvi put biti osoba ženskog pola, imena Lusija. Lusija je glavni lik uz neimenovanog glavnog muškog lika, sa kojim je verovatno u romantičnoj vezi. Njih dvoje na prvi pogled imaju veoma "Boni i Klajd" odnos ljubavi i zločina.

U trejleru je prikazano mnoštvo plaža, čamaca, kupaćih kostima i močvara. Ljudi se trkaju automobilima duž prepunih autoputeva, krstare gliserima kroz vodu, lete preko grada i voze kros-motore u saobraćaju — nagoveštavajući samo nekoliko načina na koje će igrači putovati gradom.

Desetine hiljada fanova čekalo je da pogleda trejler za GTA VI kada je Rockstar Games u ponedeljak stavio link na raspolaganje. Više od decenije nakon objavljivanja, GTA V je i dalje jedna od najpopularnijih igara ikada napravljenih.

Do sada je prodat u više od 190 miliona primeraka i ostvario prihod od preko 7,7 milijardi dolara. Sa 300 miliona kopija, Minecraft je jedina igra koja je prodata u više kopija od GTA V.

Trejler možete videti u nastavku:

Prvi put lansirana 1997. godine, serija Grand Theft Auto postala je jedna od najpopularnijih i ozloglašenih nasilnih franšiza video igrica svih vremena.

Igre se odvijaju u velikom otvorenom svetu, obično napravljenom po uzoru na lokaciju iz stvarnog života, a igrači mogu da kradu automobile, izbegnu policiju i počine bezbroj vrsta zločina.

Do sada smo, pored Vice City-ja mogli da istražujemo i druge fiktivne gradove, kao što su Liberty City (Nju Jork) sa Klodom Spidom (GTA III) i Srbinom Nikom Belićem, Dominkancem Luisom Lopezom i Džonijem Klebicem (GTA IV), Los Santos (Los Anđeles), San Fiero (San Francisko) i Las Venturas (Las Vegas) sa čuvenim Si-Džejem u možda najpopularnijoj verziji igre, GTA San Andreas. 

GTA V, objavljena 2013. godine, bila je prva igra koja je omogućila igračima da kontrolišu tri različita lika: Majkla De Santu, bogatog, penzionisanog pljačkaša banke; Frenklina Klintona, gangstera koji pokušava da postane uspešan; i Trevor Filips, neuračunljivi diler droge i psihopata.

Zatvoreno za komentare.