Svi pevamo ove pesme a ne znamo njihovo pravo značenje: Pesma o uhodi je mnogima izbor za prvi ples!

Svi pevamo ove pesme a ne znamo njihovo pravo značenje: Pesma o uhodi je mnogima izbor za prvi ples!

Koliko puta ste pevušili neku pesmu misleći da znate o čemu se u njoj radi?

Photo: instagram/screenshot

Možda ste mislili da je Dejvid Bouvi u pesmi "Heroji" opisao zaljubljeni par ispred Berlinskog zida, ali istina je zapravo drugačija.

Nije to jedina pesma u kojoj nismo razumeli šta je pevač hteo da kaže, izdvajamo još nekoliko takvih. 

Pesma grupe The Police - "Every breath you take" mnogima je bila izbor za prvi bračni ples, ali budući parovi bi trebalo da razmisle da prekinu ovu praksu. Sting je, naime, pesmu posvetio posesivnoj ljubavi i ona može slobodno da bude "himna svih uhoda ikad". 

- Kad sam pisao pesmu nisam shvatio koliko je pesma zapravo zlokobna. U glavi su mi bili Veliki brat, nadzor i kontrola - rekao je svojevremeno Sting.

Nije stvar u gubljenju nevinosti, u popularnoj Madoninoj pesmi, nego o novoj vezi zbog koje se osoba oseća "shiny and new". 

- Ono što sam hteo da kažem tom pesmom je da možda nisam bio devica u seksualnom smislu, ali sam bio emocionalno povređen u vezama. Ali, počinjem novu vezu i sve je tako dobro, osećam se kao da su sve moje rane zacelile i kao da nikad to pre nisam radio - rekao je tekstopisac Madoninog hita Bili Stajnberg.

Još jedne reči pesme nismo dobro razumeli, a u pitanju je hit grupe "Maroon 5" "Harder to breathe". 

Kad prvi put čujete ovu pesmu, pomislite da se radi o vezi koja nekog ograničava i guši, ali Adam Levin i "Maroon 5" posvetili su ovu pesmu izdavačkoj kući koja ih je terala da snime još pesama za svoj prvi album "Songs About Jane". 

- Bili smo u studiju više od 10 sati i oni su stalno stvarali pritisak da žele više pesama. Bio sam užasno ljut i nervozan i napisao sam ovu pesmu. Sad mi je drago da su nas pritiskali - rekao je Levin kasnije.

Kultnu pesmu Eagles-a "Hotel California" gotovo svaki fan interpretira na svoj način. Dok jedni misle da se u njoj govori o odvikavanju od droge, drugi o izgubljenoj ljubavi, a treći o psihijatrijskoj bolnici, ona zapravo govori o nečem sasvim drugačijem.

U njoj je zapravo reč o gramzivosti i autodestrukciji u muzičkoj industriji. 

- To je pesma o mračnoj strani američkog sna, o pohlepi koju stvara - rekao je frontmen Don Henli.

Kad je pesma "Heroes" objavljena, Dejvid Bouvi je izjavio da je inspiraciju za nju dobio kada je video zaljubljeni par koji se ljubio ispred berlinskog zida, koje je video kroz prozor studija. 

Godinama kasnije otkriveno je da se zapravo radilo o njegovom producentu Toniju Viskontiju koji se ljubio sa svojom ljubavnicom. Bouvi je to priznao tek nakon što se Viskonti razveo. 

- Tad nisam mogao da govorim o tome. Ali, zapravo bio je to Toni i njegova devojka, Nemica Antonija Mas. Mislim da je njegov brak bio u poslednjim danima i bilo je dirljivo videti ga s Antonijom jer je bilo jasno da je jako zaljubljen - rekao je Bouvi.

Zatvoreno za komentare.