6 pitanja koja će vam reći koliko vam je star mozak

6 pitanja koja će vam reći koliko vam je star mozak

Starost mozga je relativan pojam. Isto kao i starost čovekovog duha, ona se ne mora uvek poklapati sa našom biološkom starošću.

 Photo: Shutterstock

Odvojite malo svog vremena i uradite ovaj zabavni test. Vaš zadatak je da na šest pitanja date odgovore što je brže moguće. Nakon što odgovorite na pitanja, pogledajte tačne odgovore i utvrdite starost svoga mozga.

6. Kakvu zajedničku grešku imaju ove fotografije? 

5. Koliko rupa ima na majici? 

4. Kako bi nazvali ovo drvo? 

3. Možete li rešiti ovo za 5 sekundi? 

 

2. Primećujete li bebu na fotografiji? 

1. Možete li pronaći Majka Vazovskog iz crtanog filma Monsters.Inc? 

Verujemo da kviz nije bio težak, a sada da saznamo i tačne odgovore.

6. Ako i dalje ne možete da otkrijete šta je u pitanju, samo okrenite fotografije naopačke i posmatrajte užas. Oči i usne obe žene su naopačke, ali naš mozak to odmah ne prepoznaje.

5. U pitanju nije navedeno na koju vrstu rupa se misli, pa je odgovor osam. Naime, postoje četiri fabričke rupe, na rukavima, vratu i dnu majice, te četiri nastale na neki drugi način, a koje se nalaze na samoj tkanini.

4. Ukoliko ste primetili kamufliranu pticu na drvetu, tačno ste uradili zadatak bez obzira na ime koje ste dali drvetu. Ukoliko niste primetili pticu, pogledajte pažljivije.

3. Greška je u tome da se reč "spot" pojavljuje dva puta.

2. Ukoliko ste pratili grančice drveta možete primetiti konture deteta u fetalnoj poziciji.

1. Pogledajte:

Možda su vas neki odgovori malo i začudili i ne poklapaju se sa vašima, ali hajde da vidimo šta to govori o starosti vašeg mozga. Naime, tačnost odgovora nema toliko veze sa samom starošću mozga, jer je većina pitanja postavljena tako da nije jednostavno dati ispravan odgovor. Ovaj test se više fokusira na brzinu donošenja vaših odgovora.

- Ako vam je bilo potrebno manje od 20 sekundi da biste odgovorili na svako pitanje, vaš mozak je prilično mlad i lako se može prebaciti iz jedne na drugu postavku, približavajući zadatak i rešavajući ga iz različitih uglova.

- Ako vam je trebalo više od 20 sekundi ili ako niste uspeli da završite sve zadatke, to znači da imate mozak zrele osobe. Teško je odvojiti vaš um od viđenja očiglednog.

- Ako ste odgovorili na svako pitanje ispravno za manje od 5 sekundi, vaš mozak je mlad poput deteta, što je odličan rezultat. Odmah primetite najmanje detalje i lako se prilagođavate novim sredinama.

Zatvoreno za komentare.