Ovaj film je proglašen najboljim za ovu godinu ?

Ovaj film je proglašen najboljim za ovu godinu ?

Američki Nacionalni odbor za reviziju (National Board of Review) proglasio je ostvarenje “Irac” (The Irishman), krimi dramu Martina Skorsezea, najboljim filmom 2019. godine, i time mu dao prednost u trci za Oskara.

Foto: IMDb

Prošle godine je film “Zelena knjiga” (Green Book) dobio istu nagradu, a potom i Oskara, pa se pretenduje da će se ista situacija desiti i ove godine.

“Oduševljeni smo što smo nagradili Irca”, izjavila je Eni Šulhof, predsednica Nacionalnog odbora za reviziju i dodala:

“Ovo Skorsezeovo remek-delo je bogato, dirljivo, prelepo, epsko ostvarenje koje predstavlja ono najbolje što kinematografija može iznedriti”.

Foto: IMDb

Film je dobio nagradu i za najbolji prilagođeni scenario, ali Skorseze nije dobio za režiju, jer je to priznanje pripalo Kventinu Tarantinu za “Bilo jednom u Holivudu”. Najboljim glavnim glumcem proglašen je Adam Sendler u filmu “Uncut Gems”, a glumicom Rene Zelveger za film “Džudi”.

Nagrada za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu pripala je Bredu Pitu za “Bilo jednom u Holivudu” i Keti Bejts za “Ričard Džul”. Najbolji strani film je “Parazit”, a animirani “Kako da desirate svog zmaja 3”.

Prema izboru Američkog Nacionalnog odbora za reviziju, najbolji filmovi 2019. godine su: “1917”, “Dolemite is My Name”, “Ford v Ferrari”, “Jojo Rabbit”, “Knives Out”, “Marriage Story”, “Once Upon a Time in Hollywood”, “Richard Jewell”, “Uncut Gems” i “Waves”.

Ostavi komentar