Ova serija je skinula "Stranger Things" s trona najgledanijih serija

Ova serija je skinula „Stranger Things“ s trona najgledanijih serija

Čak i ako niste pogledali Stranger Things, verovatno ste svesni da je Netfliksova serija jedna od najpopularnijih na tržištu. Ali ove nedelje originalna serija servisa Disney+ The Mandalorian napokon je Netfliksov hit skinula s trona i postala najtraženija serija u SAD-u.

Foto: IMDb

Parrot Analytics, kompanija koja prati potražnju gledalaca za određenim sadržajem, na vrhu lestvice najtraženijih imala je Stranger Things, koja je držala rekord od 21 nedelje kontinuirane potražnje.

Ukratko, PA prati koliko ljudi traže određenu seriju, koliko rasprava serija podstiče i koliko su gledaoci uključeni u rasprave o sadržaju te, na kraju krajeva, koliko je serija gledana.

Ukratko, The Mandalorian je prešišao Stranger Things i pritom osvojio golem broj gledalaca koji su upravo zbog ove serije odlučili da se pretplate na Disney+.

Foto: IMDb

Inače, novi servis je u kratkom vremenu postao izuzetno popularan sa 3,2 miliona pretplatnika u prvom danu, a u naredna 24 sata privukao je još 10 miliona novih gledalaca.

Naravno, sve se to odrazilo pozitivno na gledanost nove serije iz univerzuma Star Wars, a društvene mreže eksplodirale su objavama vezanim za neimenovanog lika kog su fanovi nazvali "Baby Yoda", koja je seriji privukla dodatnu pažnju.

The Mandalorian je odmah postao i jedna od najpiratizovanijih serija, a kupio je gledaoce već u prvoj epizodi. Pri njenom kraju naslovni junak pronalazi bebu koja je iste rase kao i Džedaj master Joda, što je odmah izbezumilo gledaoce.

Naime, 50-godišnja "Baby Yoda" prvo je stvorenje te nepoznate vrste osim originalnog Jode koji je preminuo u "Povratku Džedaja" u starosti od otprilike 900 godina.

Maleni zeleni stvor ujedinio je fanove svih trilogija Ratova zvezda, a s obzirom na to kako ga Disney uopšte nije spominjao u najavama serije, mnogi se pitaju kakva još sve iznenađenja čekaju gledaoce serije čija četvrta od osam epizoda prve sezone koja će se emitovati danas, a serija je već obnovljena i za drugu sezonu.

Ostavi komentar