Titanik krije istinitu ljubavnu priču koja vraća veru u pravu ljubav

Titanik krije istinitu ljubavnu priču koja vraća veru u pravu ljubav

Dvadeset godina prošlo je od početka prikazivanja Titanika, a gledaoci još uvek saznaju detalje o filmu koji su im dosad promakli.

Iako ljubavna priča Džek i Rouz očigledno dominira filmom, malo ko zna da se u filmu krije jedna ljubavna priča utemeljena na stvarnom događaju.

Naime, pri kraju filma u jednoj sceni vidi se stariji bračni par koji zagrljen leži u krevetu dok brod tone, a taj par zaista je i postojao na pravom putovanju legendarnog broda. Reč je o američkom kongresmenu Isidoru Strausu i njegovoj supruzi Idi. U braku su bili od 1871. godine, dakle nešto manje od 41 godinu.

Oni su putovali  do SAD-a, a pre toga su uživali na odmoru u Francuskoj. Straus je bio i suvlasnik poznate robne kuće Macy's te su njih dvoje bili jedni od najbogatijih ljudi na brodu.

Zato je Idu, kad se Titanik zabio u ledenjak, kao ženu i putnicu prvog razreda čekalo osigurano mesto u čamcu za spašavanje, no Isidor je, poput svih muškaraca, morao ostati na brodu i pomagati ostalim putnicima. Straus je odveo suprugu do čamaca za spašavanje, no ona je odbila ući bez njega.

Nakon toga Isidoru je, kao jednom od najbogatijih putnika, čak ponuđeno mesto u čamcu, no on je svejedno odbio pa su se njih dvoje dogovorili da će zajedno čekati kraj na brodu. Potonuli su s Titanikom, a njihova priča ostala je zapisana u istoriji.

Izvor: Avaz.ba

Zatvoreno za komentare.