On je pravi Forest Gamp - pretrčao 22.000 kilometara!

On je pravi Forest Gamp – pretrčao 22.000 kilometara!

Jedna zanimljiva i nesvakidašnja priča dolazi nam iz Velike Britanije, gde je jedan zaista poseban i požrtvovan čovek nedavno u neverovatnom vremenu istrčao londonski maraton u dobrotvorne svrhe. Da stvar bude još posebnija, trčao je prerušen u legendarnog filmskog trkača, Foresta Gampa.

Foto: Instagram

Čovek o kome je reč se zove Robert Poup. Po zanimanju je veterinar, a u slobodno vreme prelazi neverovatne udaljenosti. Glavnu inspiraciju pronalazi u filmskom liku Foresta Gampa koga je u istoimenom filmu glumio Tom Henks.

Podsećamo, filmski Forest Gamp bio je mentalno zaostao čovek koji je, razočaravši se u ljude, počeo da trči i više nije mogao da se zaustavi. Tako je pretrčao celu Ameriku i na kraju postao nacionalna atrakcija.

Foto: Instagram

Robert Poup, iako nema intelektualnih nedostataka, zaista podseća na Foresta Gampa. Za potrebe londonskog maratona čak se i pojavio verno prerušen u filmskog Foresta, a maraton je istrčao za odličnih 2 sata i 36 minuta.

Foto: Instagram

Robert je već stari veteran kad se radi o trčanju na duge staze. Pretrčao je celu Ameriku, baš poput svoga filmskog junaka, uzduž i popreko već nekoliko puta. Tako je postao prvi čovek u stvarnosti koji je uspeo da istrči Forestovu neverovatnu filmsku rutu.

Poup je za 409 dana navodno pretrčao oko 22.000 kilometara, što je više od udaljenosti od Severnog do Južnog pola! Trčao je od Alabame do Kalifornije, od Mejna, na severoistoku, do krajnjeg juga SAD-a. Kad dođe do kraja puta, obično se samo okrene i nastavi da trči nazad preko kontinenta.

Foto: goingthedistancerun.com

Robert Poup je takođe prvi čovek koji je u jednoj godini pretrčao Ameriku 4 puta. Trenutno je na svom petom pretrčavanju kontinenta.

Poup uglavnom trči radi prikupljanja novaca u humanitarne akcije. On želi da na ovaj način doprinese miru u svetu, pomogne beskućnicima, podigne ekološku svest i način na koji tretiramo životinje, kao i svest o društvenoj jednakosti.

Zatvoreno za komentare.