Životne lekcije koje smo naučili iz omiljenih TV serija

Životne lekcije koje smo naučili iz omiljenih TV serija

Sigurno ste se bar jednom u životu uhvatili kako citirate vaš omiljeni lik iz neke serije.

Photo: Shutterstock

Sate smo proveli ispred malih ekrana prateći odlične scenarije, karaktere, dijaloge i naravno da su nam ti ''naši'' likovi okupirali srca i umove. Niste jedini ako se s vremena na vreme poistovećujete s omiljenim TV likovima, prepoznajete se u situacijama u koje upadaju, citirate njihove mudrosti i duhovitosti.

Pojedine serije zaista su nas naučile nekim bitnim životnim lekcijama o ljubavi, porodici, prijateljima, novcu... Namerno ili ne, dosta toga smo i primenili u životu. 

Prijatelji: Ne moramo biti isti da bismo bili prijatelji

 Photo: Instagram/Printscreen

Kad je reč o serijama koje su nam dale životne lekcije ne smemo da zaboravimo popularne "Prijatelje". 

Šestoro prijatelja nas je naučilo kako su prijatelji porodica koju sami biramo! Kao što smo imali prilike da vidimo i u njihovom slučaju, pravi prijatelji će uvek biti uz tebe.

Porodični problemi, prijateljski odnosi ili finansijske krize -  šta god da se desi, pravi prijatelj će biti uz vas i nasmejati vas.

I da, najrazličitiji ljudi, s kojima nemamo mnogo zajedničkog mogu da nam budu dobri prijatelji, i prizemni ženskaroš Džoi i Fibi s glavom u oblacima i opsesivno-kompulsivna štreberka Monika.

Simpsonovi: I najgore porodice su - porodice

Photo: Instagram/Printscreen

Simpsonovi su nas osvojili kao najdugovečnija animirana TV serija - prikazuje se već 27 godina. Iako nas je naučila mnogim lekcijama, najvažnija je ona koja ima veze s porodicom.

Naučila nas je da braća i sestre mogu mnogo da se svađaju, ali ipak na kraju dana oni će uvek da budu uz tebe.

Osim toga, sećamo se i Homerove mudre izjave kako moramo da se žrtvujemo za svoje najmilije i da su oni toga vredni. Čak i ako ste lenji, proždrljivi, sebični i priglupi, na kraju ipak shvatite šta su prave vrednosti.

Kako sam upoznao vašu majku: Postoje neraskidive veze i sve ostale

Photo: Instagram/Printscreen

Ova serija nas je između ostalog osvojila i međusobnim vezama likova. Neke od tih kombincija smo voleli, a neke ne. Posebno nam je draga bila veza Lili i Maršala koja nas je pratila sve vreme.

Na primeru njihove veze smo videli kako je dobro ponekad staviti ego sa strane i da je ljubav koju osećate prema drugoj osobi važnija od pobedničkog argumenta. Najbitnije da je kompromis u vezi jako važan.

Štreberi: I štreberi su ljudi i to puno pametniji od nas

Photo: Instagram/Printscreen

"Štreberi", serija o četiri štrebera nas zasmejava, ali nas je i naučila nešto važno. Znanje je bitno. Gledaocima je poslata snažna, ali lepa poruka kako pamet (uz smešne prepreke) nadilazi fizički aspekt, spretnost, hladnokrvan stav...

Čak i kad pronađete nekoga ko je zgodan na prvu, ako ''nema mozak'' ta lepota ne znači ništa. Nije lepota ono što će da nas zadrži sa nekim.

Suits (Odela): Nema predaje nikad

Photo: Instagram/Printscreen

Veoma popularna serija koja je uticala na mnoge, isto tako nam je i donela mnogo mudrih saveta. Možda i najbolja lekcija je da nikad ne odustanemo jer uvek ima načina.

Neki slučajevi iz serije se ne razlikuju puno od nekih iz naših života, pa ako smo u nedoumici uvek možemo da se setimo šta bi naši omiljeni likovi uradili.

Ovo je je serija u kojoj je glumila Megan Markl, sada već vojvotkinja od Saseksa.

Igra prestola: Budi ponosna!

Photo: Instagram/Printscreen

Ovo je možda serija o kojoj se najviše priča ili se pričalo. Naravno da nam je i ova ultrapopularna serija donela velike životne mudrosti. Nije lako izabrati samo jedan citat, ali može da se izdvoji možda najvažniji - životni.

Nikad ne dozvoli nekome da se zbog njega osećate manje vrednim.

Kuća od karata: Prave vrednosti možda nisu ono na šta prvo pomislite

Photo: Instagram/Printscreen

"Kuća od karata" je jedna od najpopularnijih serija čija je tema politika. Na prvi pogled je reč o moći, novcu, seksu, zavisti i bespoštednoj trci u karijeri. Ali, kad se malo zadubite, shvatite da su sve stvari za koje se glavni likovi bore - pogrešne.

Sve je laž, a novac i moć su samo prividno najvažniji. Izabrati novac i moć je greška koju će gotovo svako da napravi ako ima priliku. Ali dobar deo nas kasnije u životu shvatiće da je to bilo pogrešno.