5 saveta koji će vam pomoći da se izvučete iz zimske depresije

5 saveta koji će vam pomoći da se izvučete iz zimske depresije

Kažu da zima može da bude magična, ali definitivno ne za svakoga. Ako ste po ceo dan u kući, umorni i neraspoloženi, veće su šanse da proživljavate zimsku depresiju nego da uživate u najhladnijem godišnjem dobu.

 Foto: ShutterStock

Šta onda treba da uradite kako biste se oslobodili ovog tereta? Sve zavisi od toga koliko je vaša depresija ozbiljna.

Ako vam je teško da radite bilo šta i ceo dan provodite u krevetu bez želje za komunikacijom sa drugim ljudima, preporučujemo vam da se obratite za pomoć profesionalcima.

U slučaju da se samo povremeno osećate loše, probajte da popravite svoje raspoloženje ne neki od sledećih pet načina:

1. Obucite se elegantno iako vreme provodite u kući

Nevođenje računa o svom izgledu je tipičan simptom zimske depresije. Umesto toga, izaberite neki svečani autfit i nosite ga u svom domu iako ne očekujete goste.

Očešljajte se, odradite svoju beauty rutinu i garantujemo vam da ćete dan provesti raspoloženiji i motivisaniji.

2. Đuskajte

 Foto: ShutterStock

Ne samo što je ples zabavan i što popravlja raspoloženje, već je i svojevrsna vrsta treninga. Pustite svoju omiljenu pesmu, đuskajte u njenom ritmu, a ako baš želite, možete i da zapevate!

3. Sredite sobu

Ako vam je soba prepuna nepotrebnih stvari i krša, osetićete grižu savesti što je niste sredili i zbog toga ćete biti neraspoloženi.

Znamo da je sređivanje sobe dosadno, ali nije da je to najteži posao na svetu. Izdvojite malo vremena i učinite svoj životni prostor takvim da vas ne čini depresivnim.

4. Napravite pauzu u korišćenju društvenih mreža

 Foto: ShutterStock

Veoma je frustrirajuće gledati svačije „savršene“ živote, dok vama trenutno baš ne ide. Zašto jednostavno ne prestati sa mučenjem sebe na ovaj način? Odgovor se nameće sam.

5. Izađite napolje

Da, znamo da je napolju ledeno. Ipak, šetnja relativno praznjikavim ulicama zimi je ponekad pravo zadovoljstvo, a posebno ako su one pokrivene snegom.

Ako vam je to dosadno, pozovite prijatelja na trač partiju, a zajedno možete svratiti i do svog lokalnog klizališta.

Zatvoreno za komentare.