7 laganih načina za trošenje kalorija

7 laganih načina za trošenje kalorija

Gubitak viška kilograma težak je proces mnoge ljude, zbog čega usled smanjenja unosa kalorija i redovnog vežbanja dolazi do umora i nervoze. Ali, postoje načini za dodatno trošenje kalorija, a da to i ne primećujete.

Foto: Shutterstock

Spremajte svoj obrok

Spremanje zdravog jela je dobar način za gubljenje kilograma jer osoba koja sprema jelo troši kalorije tokom tog procesa. Potrebno je 30 do 45 minuta za pranje namirnica, seckanje i kuvanje pre nego što jelo bude spremno za jelo. Za to vreme se sagori 128 kalorija.

Plešite

Igranje videoigara je zabavno, a postoje i igre koje se baziraju na plesu. Ukoliko niste fan video-igara, onda jednostavno plešite uz omiljenu muziku 20 minuta i potrošićete 107 kalorija.

Foto: Shutterstock

Čistite dom

Čišćenje pomaže da sagorite više kalorija nego što mislite. Ukoliko čišćenje traje 25 minuta, sagorećete oko 107 kalorija. Takođe, uz čišćenje možete slušati muziku i pomalo plesati.

Više hodajte

Mnogi od nas provode dane sedeći ispred kompjutera, a u tom periodu na sve zaboravljamo pa ponekad i na odlazak u toalet. Preporučuje se da stojite najmanje 40 minuta dnevno. Prošetajte, očistite svoj radni sto, idite po vodu. Ove aktivnosti će vam pomoći da sagorite 100 kalorija.

Idite u kupovinu

Umesto da naručujete namirnice i druge proizvode, kupite ih sami. To će sigurno trajati duže od 30 minuta, a sagorećete oko 100 kalorija.

Foto: Shutterstock

Smejte se

Instraživanja su pokazala da smeh sagoreva kalorije i smanjuje stres. Pogledajte neku komediju, družite se s prijateljima i šalite se. Dvadesetominutni smeh će "potrošiti" 100 kalorija.

Nosite korpu umesto da vozite kolica

Kada odete u kupovinu, izaberite nošenje korpe umesto guranja kolica. To je jedan vid vežbe, a nakon 30 minuta nošenja korpe sagorećete oko 100 kalorija.

Ostavi komentar