Zašto je matični sok neophodan svima koji brinu o zdravlju

Zašto je matični sok neophodan svima koji brinu o zdravlju

Najspecijalniji biseri iz voćne riznice su matični sokovi koji sadrže isključivo voće i prirodnu vodu iz voća, zadržavajući vredne nutritivne sastojke iz plodova.

Foto: Shutterstock

Matični voćni sok se dobija mehaničkom preradom zrelog voća koje nije fermentisalo, što znači da se sok pravi malo nakon branja voća – obični nakon 24 sata. Boja, ukus i miris matičnog voćnog soka moraju biti svojstveni voću od kojeg je sok proizveden. Ovaj sok se konzerviše samo fizičkim postupkom.

Nakon branja, voće se pere, zatim presuje i sok se pasterizuje bez filtriranja. Pasterizacija se obavlja samo nekoliko sekundi na 80 stepeni, nakon čega se sok hladi.

Foto: Shutterstock

Matični sok je dakle sok od kvalitetnog voća koje je korišćeno brzo nakon branja, dobijen hladnim presovanjem i pasterizovan bez dodatka vode, šećera i aditiva.

Jedna od najdragocenijih namirnica koje možemo naći u prirodi jeste divlja borovnica. Samim tim, matični sok od divlje borovnice predstavlja pravi eliksir zdravlja. Što je najbolje, sada stiže i do vaše adrese zahvaljujući Beobašti, čije proizvode definitivno morate da probate ove jeseni! Kompletnu ponudu pogledajte klikom ovde.

Ostavi komentar