Brzi test sa kašikom pokazuje da li imate zdravstvenih problema

Brzi test sa kašikom pokazuje da li imate zdravstvenih problema

Ovaj jednostavan trik može da vam otkrije mnogo toga o vašem zdravlju.

Sve što treba da uradite je sledeće: čistu supenu kašiku prislonite na jezik pa je malo protrljate. Nakon toga kašiku stavite u čistu providnu kesu i na minut je ostavite pod snop jakog svetla, bilo na suncu ili ispod lampe.

Posle minuta možete da vidite u kakvom je stanju kašika, a na ove stvari treba da obratite pažnju:

Miris

Ako nisu ostale nikakve mrlje i tragovi, a ne osećate i nikakav miris, najverovatnije je sa vašim zdravljem sve u redu. Ako, s druge strane, osećate jak neprijatan miris, verovatno imate problem sa želucem ili plućima. Sladak miris pokazuje da verovatno bolujete od dijabetesa, a ako osećate amonijak, verovatno imate probleme sa bubrezima.

Mrlje

Ako vidite bele ili žute mrlje u debljem sloju, vrlo je verovatno da se radi o poremećaju štitne žlezde. Ljubičasta mrlja pokazuje da patite od bronhitisa, slabe cirkulacije ili visokog holesterola, bela mrlja pokazuje da postoji mogućnost infekcije respiratornog sistema, dok je narandžasta signal za bolesti bubrega.

Naravno, sve ove rezultate, ukoliko ih i vidite, obavezno treba javiti lekaru kako bi on postavio stručnu dijagnozu, a nikako je ne postavljati na svoju ruku.