Evo zašto više nećete ostavljati kesicu od čaja u šolji

Evo zašto više nećete ostavljati kesicu od čaja u šolji

Prošlo je vreme kada smo čaj pili samo kada smo prehlađeni. Sve je više ljudi koji sada kafu menjaju upravo ovim napitkom, ali većina pravi jednu veliku grešku. Evo zašto kesica čaja ne treba da se ostavlja u šolji.

 Foto: Shutterstock

Svaki čaj ima neko svojstvo koje ga čini odličnim za zdravlje, ali uvek se među njima ističe crni čaj, koji reguliše pritisak, zaustava sužavanje arterija, a lekari kažu i da značajno umanjuje mogućnost oboljevanja od raka. Flavonoidi u ovom čaju smanjuju proizvodnju štetnog holesterola, pa smanjuju i mogućnost od srčanog i moždanog udara. A odličan je i za smirivanje glavobolje i poboljšanje mentalnih sposobnosti.

Međutim, sve to ćete poništiti ako ga pijete sa kesicom u šolji, što većina nas radi.

"Nikako ne treba ostaviti kesice crnog čaja u šolji. Ionako su ti čajevi u kesicama lošijeg kvaliteta, odnosno imaju mnogo manje delotvornih sastojaka od listića, a slabiji mu je i ukus. Međutim, kada ostavite kesicu sve vreme ispijanja čaja, pravi ukus se gubi, a ostaje gorki i opor uku", upozorava naučnik Ed Ajsler.

Zatvoreno za komentare.