3 jednostavne vežbe za kućni trening - zategnite telo u 15 minuta

3 jednostavne vežbe za kućni trening – zategnite telo u 15 minuta

Za one koji nemaju puno vremena za odlazak u teretanu, ovo su vežbe koje se brzo rade i izvode se i u kućnim uslovima bez bilo kakvih rekvizita.

Foto: Shutterstock

Uz ove tri vežbe lako ćete zategnuti stomak i zadnjicu, samo je potrebno da se pre njih zagrejete, piše Objektiv.

Odvojte 15 minuta svakog jutra i budite spremni i zategnuti za predstojeće lepo vreme.

Most gluteus

Ova vežba je pogodna i za početnike i za profesionalce. Tehnika je jednostavna. Ležimo na leđima, ruke su uz telo, naglasak je na savijenim nogama, donji deo leđa čvrsto pritisnut na pod. Udahnemo i izdahnemo podižići karlicu sve dok telo ne zauzme položaj ravnomerno zategnute žice.

U najvišoj tački, stisnite zadnjicu što je više moguće, zadržite nekoliko sekundi. Udahnite – vratite se na najnižu tačku, bez opuštanja zadnjice. Radimo 20-30 ponavljanja. Ako imate snage, možete imati dve ili tri serije.

Foto: Shutterstock

Plank

Vežbu započnite na podu nа rukama i kolenima. Spustite laktove na pod postavljenim ispod ramena i razdvojenim rukama. Savet je da ovu vežbu radite pored ogledala, kako biste mogli da korigujete položaj tela. Povucite stopala nazad.

Održite ravnu liniju sa pete preko vrha glave, gledajući ka podu, sa pogledom malo ispred lica. Zategnite trbušnjake i ostanite u tom položaju što duže možete. Vežba je odlična za zatezanje mišića celog tela.

Foto: Shutterstock

Čučnjevi

Veoma je važna pravilna tehnika, kako ne biste pumpali prednju površinu bedara i ne biste opterećivali zglobove. Stopala su u širini ramena, težina se prenosi na pete.

Za vreme čučnjeva pokušajte da ne gurate kolena napred iznad nivoa stopala. Važno je da kolena u gornjoj tački ostavimo blago savijena i ponovo se spustimo.

Zatvoreno za komentare.