3 vežbe uz koje ćete videti rezultate već nakon prvog treninga

3 vežbe uz koje ćete videti rezultate već nakon prvog treninga

Svima nam je jasno da se salo ne topi za samo jedan dan. To će potvrditi i svi fitnes stručnjaci, ali s druge strane, tvrde da postoje vežbe koje su odlične za određene delove tela i koje će ih već u prvim danima treniranja oblikovati na pravi način. 

Photo: shutterstock

Da se vežbanje zaista isplati pokazuju pokreti koje bi trebalo da uvrstite u svaki svoj sledeći trening.

Erik Sater, fitnes trener iz Merilenda, objašnjava da nam mišiću rastu tako što , uz pomoć ovih vežbi, krv brže i u većoj meri prodire do mišićnih vlakana.

Te vežbe nazivaju se vežbe "brzog trzaja".

Photo: shutterstock

U časopisu "Dnevnik snage i kondicije" ovakvu tehniku vežbanja opisuju kao "pumpu", koja pomaže da sprečimo tzv. slom mišića, do kojeg uglavnom dolazi kada kardio treningom pokušavamo da se rešimo većeg broja kilograma.

Naravno, ovakav vid treninga nije preporučljiv za česta ponavljanja, već se treninzi poput tog izvode jednom ili dva puta mesečno. Stručnjaci u teretani najbolje će objasniti zbog čega je to važno!

Photo: shutterstock

Povoljan efekat na vaše telo čine sledeće vežbe, a mi vam predlažemo da izaberete makar jednu od njih i uskoro ćete biti prezadovoljni:

Mrtvo dizanje

Za podignutu i savršeno oblikovanu zadnjicu ova vežba je pravi izbor. Takođe, ona angažuje veliki broj mišića, posebno leđne i mišiće nogu.

Za ovu vežbu je najvažnije da leđa sve vreme budu ispravljena, a kilaža kojom se vežba mora biti prilagođena mogućnostima osobe koja izvodi vežbu.

Napomena: Ukoliko podižete tegove velike kilaže, koristite kaiš za dizanje tegova radi bezbednog izvođenja vežbe.

Zamaši ketlbelom

– Ovaj dinamični pokret "napada" mišiće zadnjice, leđa, zadnje lože i pomaže da formiramo tonus za kojim čeznemo – ističe fiziolog Pit Mekol.

Pored toga, ova vežba oporavlja kardiovaskularni sistem i izaziva znojenje, a uz to pomaže kod zadržavanja vode i konstipacije.

Samo čučnjevi

Za ovu vežbu vam nisu potrebni nikakvi rekviziti i možete ih raditi u svojoj sobi.

U početku, vežba je jako naporna, ali se radi u kratkim intervalima i verujte da je vredna svakog napora kada na kraju vidite rezultate. Svakog dana je potrebno odvojiti malo vremena i uraditi nekoliko serija od 30 do 60 sekundi.

Posebno vodite računa o brzini kojom radite čučnjeve i skok kako ne bi došlo do neželjene povrede, i obavezno nosite čvrstu obuću kako biste kolena, stopala i zglobove zaštitili.

Ova vežba će "zapaliti" mišiće unutrašnjeg dela butine, zahvaljujući čemu će one vrlo brzo biti tanje.

Zatvoreno za komentare.