8 fitnes pravila Dženifer Aniston

8 fitnes pravila Dženifer Aniston

Dženifer Aniston gledamo više od dvadeset godina na televiziji i čini nam se da je glumica otkrila eliksir mladosti. Magazin Shape prenosi njene tajne dobrog izgleda.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Radi to za sebe

Glumica je počela viša pažnje pridavati svojoj ishrani na početku karijere kad joj je agent rekao da nije dobila ulogu jer je "predebela". "Bila sam šokirana", rekla je časopisu People 2016. godine. Iako u početku nije ozbiljno shvatila komentar, kasnije je primetila da je njena ishrana nekvalitetna. "Milkšejk i pomfrit s umakom. Bilo je dobro početi obraćati pažnju", rekla je Aniston. 

Međutim, danas Aniston poziva i na prihvatanje vlastitog tela. "Vreme je da prestanemo misliti da lepota dolazi samo u veličini S i s pravom veličinom zadnjice i struka", rekla je, dodajući: "Ta pravila više ne važe."

Menjaj rutinu

Dženifer uživa u različitim vrstama vežbi, od joge do treninga slavnih trenera. Uobičajeno tri puta nedeljno izvodi spin-jogu, što je 25 do 30 minuta vožnje bicikla (spinning), a zatim 30 do 40 minuta joge. Druga tri dana nedeljno radi vežbe snage kod kuće. "To su u osnovi vežbe s vlastitom težinom", objasnila je Aniston.  Ili će samo raditi kardio. "Obično radim 15 minuta na biciklu, 15 na traci za trčanje i 15 na eliptičnom trenažeru. Moraš menjati rutinu da zbuniš mišiće", rekla je glumica. 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели FC Jennifer Aniston (@jenanistonever) дана

Odaberi zdravu hranu

Obično dan započinje sa šoljicom vruće vode s limunom, "dobro je uneti alkalne materije u telo ujutro", rekla je Aniston, nakon čega sledi šoljica kafe s nemasnim mlekom i stevijom. Za doručak jede proteinski prah sa "bananama, trešnjama, kupinama, zelenim prahom, kolagenskim peptidom, malo kakao praha, kapljicom čokoladne stevije i čokoladnim bademovim mlekom. Više volim ukus čokolade, ne volim ukus proteina."

Aniston će pojesti tvrdo kuvano jaje kao popodnevnu užinu, a omiljeni ručak joj je pržena tuna sa salatom od krastavaca i sočiva. "Možda maslinovo ulje", rekla je Aniston, dodajući: "Koristim Braggove aminokiseline kao zamenu za sojin umak." Ako je popodne gladna, glumica će pre večere pojesti štapić od sira ili supu. Za večeru voli konzumirati prženu piletinu sa spiralnim tikvicama i pestom, a ima i omiljeni recept za špagete alla karbonara.

S vremena na vreme promeni svoje navike

Aniston shvata da ono što je delovalo u njenim dvadesetima možda nije tako učinkovito sada. "Trebamo biti svesni onoga što stavljamo u svoje telo", rekla je Aniston, dodajući: "I kako spavamo i kako se brinemo o sebi. Možeš se izvući s puno toga u dvadesetima što kasnije ne možeš."

Obrazovanje je ključno. "Kako postajem starija, svesnija sam šta je dobro za moje telo i iznutra i spolja", rekla je Aniston za Glamur. "Važno je čitati nalepnice i biti svesna onoga što se događa. Ako se ne brinemo za svoja tela, tada naš posao i naš svakodnevni život počinju trpeti." 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jennifer Aniston Fans (@jenniferanistononline) дана

Pij puno vode

"Rekla sam to i pre, ali zaista mislim da je hidratacija izuzetno važna. I spavanje!" rekla je Aniston koja je postala i ambasadorka SmartWater 2015. godine. 

Pronađi svoju motivaciju 

Aniston priznaje da se s vremena na vreme zasiti svojih uobičajenih vežbi, baš kao i svi. "Tada se odmorim od vežbanja, ali onda kad se vratim vežbanju, što je ponekad vrlo teško, žudim za vežbanjem", objasnila je.  Zvezda serije "Prijatelji" ističe važnost discipline, a ne motivacije za vežbanje. "Samo to učini. Zagrizi i učini to", rekla je. 

Ciljaj na ravnotežu

Tokom godina Dženifer je postala liberalnija po pitanju svoje ishrane. "Nisam tako stroga kao što sam bila", rekla je, dodajući: "Uvek sam nadzirala šta jedem, a onda sam se odlučila za umerenost."  Ali uopšteno, ona se pokušava zasititi svežom hranom. "Ne dopuštam da moje prehrambene navike izađu van kontrole toliko da mi je potrebno dugme za resetovanje", rekla je Aniston, nastavljajući: "Moja filozofija je jesti zdravo. Prilično je jasno: jesti što više organskog voća i povrća, držati šećer nisko, konzumirati dosta vode i naspavati se."

"Dopuštam sebi da se s vremena na vreme prepustim", objasnila je Aniston, dodajući: "Dobra sam u održavanju skroba na minimumu. Ne volim 'belu' hranu i uvek ću smanjiti količinu hleba ako pokušavam smršati za nešto posebno, ali ne zadajem sebi previše pravila."

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jennifer Aniston Fans (@jenniferanistononline) дана

Izazovi sebe

Aniston je počela da trenira boks prošle godine. "Boks je sjajan način da izbaciš agresiju. Dobijaš mentalno oslobođenje od svega toga što svakodnevno čuješ i vidiš, a i imaš fantazijske trenutke zamišljajući koga zapravo udaraš", rekla je. 

"Ovo je trening kojem sam najduže ostala dosledna, ne računajući jogu", rekla je, dodajući: "Postoji nešto u mentalnom aspektu boksa - vežbe, tvoj mozak mora raditi, ne sediš samo na biciklu. Odlično je!" I njin instruktor boksa, Lejon Azubike, rekao je da je Aniston već profesionalka.

"Vrlo je marljiva, spremna je naporno raditi svaki put kad dođe u teretanu", rekao je Azubike, nastavljajući: "Bilo da se radi o 45-minutnom treningu ili dvosatnoj sesiji, ona je uvek spremna. Neverovatno je dosledna i marljiva, a to čini moj posao malo lakšim. Vrlo je dobra, prirodni sportista."

Zatvoreno za komentare.