9 načina da budete u formi tokom leta bez vežbanja

9 načina da budete u formi tokom leta bez vežbanja

Kada stignu proleće i leto, može delovati kao da smo oslobođeni naših velikih kockastih teretana i fluorescentno osvetljenih kancelarija. Pravo je vreme da iskoristimo sve prednosti koje nam ova godišnja doba donose.

Foto: Pixabay

Zaista, tokom proleća i leta prilike za sagorevanje kalorija nalaze se, bukvalno, svuda, od vašeg dvorišta, do šuma ili najbliže plaže. Umesto boravka u zagušljivim teretanama, eliminišite svoj stomak tokom sezonskih aktivnosti koje u suštini ne deluju kao pravi poslovi.

Surfovanje

Kada ste na moru, ali, čak i onda kada ne znate da surfujete, jednostavno pokušavanje pružiće vam izuzetnu vežbu.

Foto: Pixabay

Veslanje je najintenzivniji deo svake vodene aktivnosti, a kako tvrde velnes treneri i nutricionisti, ne bi trebalo da se nervirate ukoliko ne uspete da stignete do stajaćeg položaja.

Ultimativni frizbi

Sudeći prema određenim studijama, učesnici u dobacivanju frizbijem mogu sagoreti gotovo 500 kalorija tokom 40 minuta ove aktivnosti, dok su otkucaji srca ekstremno uvećani tom prilikom.

Foto: Pixabay

Šta više, učesnici ne moraju imati bilo kakvu ideju o tome da zapravo sagorevaju ovu količinu kalorije, jer je sama igra toliko zabavna da se rad u njoj uopšte i ne primeti.

Šetnja

Ne dozvolite da vas trkači postide, šetanje je fantastična vežba.

Foto: Pixabay

Dodajte joj pritom težak ranac i nekoliko planinskih puteva, kako bi postala savršena aktivnost za gubljenje kilograma.

Porodična zabava u bazenu

Spore reke se ne računaju, osim ukoliko plivate uzvodno, ali jednostavna jurnjava za decom oko bazena ili igranje nekih igara u vodi, može pokrenuti vaše srce i probuditi ga.

Foto: Pixabay

Sve zavisi od uzrasta vaših mališana i njihove aktivnosti, ali u principu možete sagoreti više kalorija jureći za njima, u jednom satu, nego što je moguće u teretani.

Košenje travnjaka

Ovo nije preterano zabavna niti glamurozna aktivnost, ali je svakako dobra vežba. Sve dok gurate svoju kosilicu, ovaj pokret aktivira vaše grudi, ramena i ruke, kao dodatak konstantnoj aktivnosti nogu.

Foto: Pixabay

Ukoliko smatrate da ovaj princip ne donosi velike prednosti, predlažemo da krenete sa običnom kosom, koja će vas utegnuti za nekoliko sati.

Baštovanstvo

Baštovanstvo zahteva savijanje, uvijanje, istezanje, guranje, povlačenje i konstantnu aktivnost.

Foto: Pixabay

Ovo su potpuno funkcionalni pokreti snage, što znači da je izgrađuju prilikom svake vaše akcije i aktiviraju veći broj mišića od izolovanih serija koje radite u teretani.

Odbojka na pesku

Jedini dokaz koji vam je potreban za ovu vrstu vežbe jeste jedan pogled na profesionalce koji se bave ovim sportom. Oni definitivno poseduju jednu od najboljih formi na svetu.

Foto: Pixabay

U odbojci na pesku, vi sprintate, skačete i konstantno se postavljate, što uvećava otkucaje srca i adrenalin, nalik intervalnom treningu.

Golf – bez kart kola

Piter Egazarian, PGA pro golfer, tvdi da prosečna partija golfa pokriva oko 7 kilometara terena, koji može sagoreti više od 500 kalorija.

Foto: Pixabay

Trik predstavlja to što ne dozvoljavaju svi tereni igračima da šetaju, tako da je bolje proveriti pre nego što se upustite u igru.

Skijanje na vodi

Da, motor vas vuče po površini vode, ali to ne znači da ovo nije izazovna aktivnost. Skijanje na vodi i vejkbording brinu se o snazi gornjeg dela tela.

Foto: Pixabay

Ovi sportovi zategnuće vaša leđa, kvadricepce, lopatice i ramena, na veoma ozbiljan način. Takođe, obećavamo da će novajlije u ovim disciplinama osetiti pomak već sledećeg dana, tako da kada ste blizu vode, nemojte oskudevati.

Zatvoreno za komentare.