Ako jedete ove 4 namirnice, ne možete imati ravan stomak - I ne, nije reč o brzoj hrani

Ako jedete ove 4 namirnice, ne možete imati ravan stomak – I ne, nije reč o brzoj hrani

Određene namirnice nisu dobar izbor, ako želite da imate čuveni ravan stomak. Pored toga što treba izbegavati brzu hranu i slatkiše, postoji još nekoliko stvari koje treba ukloniti iz jelovnika.

Foto: Shutterstock

Pred zdrave balansirane ishrane i vežbanja jedna grupa namirnica može povećati naslage masnoće na stomaku.

Musli pločice

Musli pločica, ili takozvane energetske pločice, zapravo nije zdrava zamena za prave čokoladne pločice. Engleski naučnici otkrili su da su takozvane energetske pločice zbog svojih loših prehrambenih vrednosti ne razlikuju se od slatkiša. Musli pločice često sadrže mnogo šećera, a to nije od pomoći.

Voćni sok

Kod voćnog soka postoji razlika između kupovnog i svežeg ceđenog. Dok ceđeni sok sadrži samo voćne šećere, kupovni sokovi iz radnje imaju dodatni šećer.

Foto: Shutterstock

So

So se u mnogim jelima brine ukus. Prezačinjena i slana hrana pored toga što utiče na krvni pritisak izaziva i nakupljanje vode, a to može da rezultira sa nekoliko kilograma više na vagi.

Jogurt

Kad je u jogurt u pitanju upozorenje se odnosi na različite vrste voćnih i punomasnih koji postoje u radnjama. Oni sadrže velike količine industrijskog šećera, a zbog visokog udela laktoze mogu izazvati nadutost i upale u probavnom traktu

Zatvoreno za komentare.