Ako radite ovu vežbu od 3 minuta pred spavanje - lepe i zategnute noge su vam zagarantovane!

Ako radite ovu vežbu od 3 minuta pred spavanje – lepe i zategnute noge su vam zagarantovane!

Svi treneri reći će vam da je jedna stvar najvažnija kada je reč o vežbanju - upornost. Međutim, budimo iskreni, svakodnevno vežbanje i nije baš ono kako mi zamišljamo ludu zabavu.

Photo: youtube/printscreen

Zato ćemo radije prihvatiti brza i laka rešenja, kada nam se već ponude, kao što je slučaj sa ovim vežbama za zatezanje nogu.

Možete ih raditi u krevetu i potrebna su vam samo tri minuta, a svejedno je da li ćete vežbati nakon buđenja ili pre spavanja, sve dok ih ponavljate svakog dana.

Prednja strana butina, kolena i trbušnjaci

Photo: youtube/printscreen

Lezite na leđa, spustite ruke pored tela. Podignite noge na 90 stepeni u odnosu na pod i držite ih ispruženim, kao i prste na nogama. Savijte koleno, potom vratite noge u početni položaj, a onda to ponovite drugom nogom.

Kolena držite sastavljenim a butine stegnutim. Ponovite 10 puta svakom nogom. Znaćete da ispravno radite vežbe ako osetite da vam gore mišići. Važno je da vam u početnom položaju kolena budu što opruženija.

Prednji i zadnji deo butina i trbušnjaci

Photo: youtube/printscreen

Ova vežba sastoji se iz dva dela. Prvi je početni položaj kao i za prethodnu, samo su stopala paralelna sa podom. Savijajte kolena jedno po jedno, potom ispružite noge. Ponovite 10 puta svakom nogom.

Za drugi deo vežbe lezite na leđa, podignite noge i blago savijte kolena. Zatim podižite karlicu od poda dok držite noge stegnute i skupljenih kolena u vazduhu. Ponovite 20 puta.

Ako vam gori zadnji deo butina - radite ove vežbe ispravno.

Unutrašnja strana butina, guza i trbušnjaci

Photo: youtube/printscreen

Početni položaj je sledeći - lezite na leđa, podignite noge i desnu prebacite preko leve. Obe noge su ispružene, stegnute i stisnute jedna uz drugu. Savijte kolena u stranu, kao da pravite čučanj, ali ležeći, pa se vratite u početni položaj.

Vaše noge u svakom trenutku treba da se dodiruju i da budu stegnute. Ponovite 10 puta sa desnom nogom ispred leve, a potom zamenite - stavite levu ispred, pa još 10 ponavljanja.

Ako osetite pritisak u nogama, radite kako treba. Samo kontrolišite kolena.

Zatvoreno za komentare.