Jedini način da se rešite celulita

Jedini način da se rešite celulita

Toliko žena širom sveta se bezuspešno bori sa ovim estetskim problemom, da je celulit dobio naziv "žensko prokletstvo".

Foto: Shutterstock

Da li ste znali da celulit može da se pojavi kod žena svih veličina i oblika tela? Ali, da bi vaša borba bila uspešna, pre svega je potrebno da znate kako celulit nastaje, i koji su to glavni trikovi za njegovo uklanjanje i sprečavanje.

Žensko prokletstvo

Celulit nastaje usred atrofije mišića i nakupljanja masnoća ispod kože. Ove nakupljene masnoće daju izgled izbočina i udubljenja. Dakle, nije koža sama po sebi poput pomorandžine kore, već to tako izgleda zbog masnih naslaga.

Foto: Shutterstock

Do atrofije mišića dolazi kada sloj mišića postane previše slab i nedefinisan, pa se odvaja od kože. Ovo odvajanje otvara prostor za naslage masti, koje se gomilaju odmah ispod kože - i tako se javlja celulit. Ali, postoji način da to sprečite i izlečite.

Ne možete se rešiti celulita pomoću losiona

Da razrešimo ovo jednom i zauvek - losioni, kreme i ostale mackalice nisu čudotvorni, i neće učiniti da vaš celulit nestane.

Foto: Shutterstock

Na tržištu postoji ogroman broj preparata koji su namenjeni upravo ovom problemu, ali ni jedan vam neće pomoći da se otarasite pomorandžine kore.

Čak i oni najskuplji preparati nemaju nikakvog efekta. Kao što smo već pojasnili, celulit je problem koji se javlja ispod kože, pa je zato svako površinsko lečenje čisto bacanje novca.

Kozmetički tretmani su neefikasni

Koliko god bili popularni i skupi, tretmani koje nude mnogi kozmetički saloni nemaju nikakvog efekta. Studije pokazuju da su ovakvi tretmani na neke žene imali i jako negativne efekte.

Foto: Shutterstock

Dakle, sačuvajte novac, i zaobiđite primamljive ponude raznih salona.

Moguće je otarasiti ga se

Bez obzira na to šta su vam govorili, celulit nije nešto što ste nasledili od svojih roditelja, i ne morate da se pomirite sa time da ćete ga imati do kraja života. Ako verujete u ovakve priče, to će vas samo sprečiti da se potrudite i konačno se izborite sa ovim prokletstvom.

Foto: Shutterstock

Ako mislite da ste pokušali sve, od kremica do kozmetičkih tretmana, a celulit je i dalje tu, u pitanju nije genetika nego loša taktika.

Možete da ga se otarasite bez obzira na godine 

Celulit je problem vezan za vaše mišiće, i zato možete da ga se otarasite bez obzira na to koliko ste stari.

Foto: Shutterstock

Na primer, jednostavni pokreti koji aktiviraju mišiće u području zahvaćenom celulitom, mogu da budu veoma efikasan saveznik u borbi, a ovakvi pokreti i vežbe ne moraju da budu veoma intenzivni i jaki, pa mogu da ih izvode žene svih starosnih dobi.

Jedini način da ga se otarasite zauvek su vežbe

Uz pravilnu ishranu i puno vode, jedino vežbe mogu da vam pomognu. I jedino će vežbe uspeti da vam reše problem na duge staze.

Koncentrišite se na vežbe koje aktiviraju mišiće nogu, budina i zadnjice, ili onog područja koje vam je zahvaćeno celulitom. Što više zategnete i pojačate tonus mišića, to će celulit biti manje primetan.

Foto: Shutterstock

I, imajte u vidu da celulit nema veze sa kilažom - čak ga i najmršavije devojke imaju.

Ipak, morate da imate strpljenja. Dobra ishrana i redovno vežbanje će sigurno uroditi plodom, ali ne tako brzo kako biste vi voleli. Niste dobili celulit preko noći, pa ne bi trebalo da očekujete da ćete ga tako brzo izgubiti. Ali, budite uporni, jer to je jedini recept za uspešnu borbu protiv pomorandžine kore. 

Zatvoreno za komentare.