Tri učesnika, tri medalje - fenomenalan uspeh bosanskih bodibildera na regionalnom takmičenju!

Tri učesnika, tri medalje – fenomenalan uspeh bosanskih bodibildera na regionalnom takmičenju!

Bosanskohercegovačka reprezentacija osvojila je tri medalje na Balkanskom prvenstvu u bodibildingu i fitnesu, koje je održano u Rumuniji.

Foto: promo

Selekcija BiH je sa 3 takmičara, Sašom Draškovićem, Ivanom Vučković, Lejlom Šećić i selektorom Mirsadom Terzom, osvojila dve zlatne medalje i jednu bronzanu.

Zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu su osvojili Saša Drašković u kategoriji bodibilding preko 100 kilograma i Lejla Šečić u kategoriji bikini fitnes preko 167 centimetara. Ivana Vučković je bila bronzana u kategoriji bodi fitnes u otvorenoj konkurenciji.

Foto: promo

"Naš rezultat je ustvari i pokazatelj da je bodibilding scena u BiH, iako malobrojna, ipak na veoma visokom nivou. Naši takmičari redovno ostvaruju rezultate na balkanskim prvenstvima, a ovaj zadnji, stopostotni učinak, dovoljno govori u korist kvalitete nastupa. Naša dva takmičara, Sašu i Lejlu, očekuje još nastup i na Evropskom prvenstvu koje je na programu za dva vikenda u Španiji, a i državno prvenstvo u Kaknju koje prethodi, održava se naredni vikend. Ovom prilikom bih i pohvalio rad Saveza koji je, u ovim teškim uslovima organizovao i delimično sufinansirao odlazak našeg tima i Elit Nutrition, koji je izašao u susret našim takmčarima i obezbedio jednoobraznu odeću i opremu", izjavio je selektor Mirsad Terzo, saopšteno je iz Bodybuilding i fitness saveza BiH.

Zatvoreno za komentare.