Brze vežbe koje su dobra zamena za teretanu

Brze vežbe koje su dobra zamena za teretanu

Više nemate alibi za izbegavanje fizičke aktivnosti. Postoje vežbe koje možete za četiri minuta odraditi kod kuće, a menjaju sat vremena u teretani. Praktikujte ove brze vežbe umesto teretane i osetićete razliku.

Foto: Shutterstock

1. Čučnjevi

Stopala postavite u širinu ramena ili malo šire i počnite da se spuštate u čučanj, povlačeći karlicu nazad kao da želite da sednete na stolicu. Spustite se što je niže moguće dok su vam leđa ravna. Vratite se u početni položaj, zatežući mišiće nogu i zadnjice i ponovite vežbu.

2. Sklekovi

Lezite stomakom na pod i oslonite se na svoja stopala i ruke, pa podignite telo. Ruke su u širini ramena, a telo je ravno. Polako počnite da spuštate celo telo, savijajte ruke i držite laktove blizu tela, a zatim se vratite u početni položaj.

Foto: Shutterstock

3. Penjanje

Ovo je složenija vežba koja će ojačati vaše trbušnjake i pomoći vam da sagorite kalorije. Početni položaj je isti kao kod sklekova. Stegnite trbušnjake, podignite desnu nogu i povucite je prema grudima. Pazite na položaj leđa i bokova: moraju biti fiksirani. Vratite se u početni položaj i isto uradite levom nogom. Snažno povlačite desnu pa levu nogu prema grudima i tako naizmenično.

4. Iskoraci

Stopala postavite u širini ramena, a ruke stavite na struk. Napravite veliki korak napred levom nogom (leva noga treba da formira prav ugao, a desno koleno gotovo dodiruje pod). Zatim se vratite u početni položaj pritiskom s prednje noge i ponovite vežbu desnom. Prilikom izvođenja vežbe vrlo je važno da leđa budu ravna.

Foto: Shutterstock

5. Skokovi

Skokovi, poznatiji pod nazivom "Jumping Jacks" poboljšavaju fizičku i aerobnu izdržljivost. U početnom položaju ruke su pored tela. Skočite istovremeno raširivši noge u stranu i podižući ruke iznad glave. Brzo skočite u početni položaj i ponovite vežbu bez pauze.

Zatvoreno za komentare.