Uz 3 životne promene izgubio 45 kilograma za godinu dana!

Uz 3 životne promene izgubio 45 kilograma za godinu dana!

Andrea Skoti uvek je imao prekomernu težinu. Iako je jeo zdravu hranu, jeo je puno i nije bio fizički aktivan, a kako je odrastao tako je rasla i njegova telesna težina. 

Foto: Shutterstock

Vremenom mu je debljina postala normalna. Zatim je izgubio 45 kilograma za godinu dana!

Počeo je da se oseća umorno, nelagodno i često je osećao umor. Do 40. godine imao je 114 kilograma. Shvatio je da nešto mora da promeni. Za početak Skoti je želeo da bude malo aktivniji. Gubitak kilograma nije mu bio toliko važan. Počeo je da trči, a budući da je trenirao počeo je više da jede što je samo pogoršalo njegovo stanje.

Tada je odlučio da unajmi profesionalnog trenera koji mu je zadao tri zadatka: dnevno je trebao da napravi 12.000 do 16.000 koraka, unosi manje kalorija nego što može da sagori i trenira tri dana u nedelji.

"Prodao sam automobil i svuda išao peške. Počeo sam da učim više o kuvanju, uključujući i kako energetski sadržaj svojih obroka dovesti do maksimuma, i da pripremam hranu koja je dijetalna ali i dalje dobrog ukusa", rekao je Skoti.

Za nekoga ko nikada pre nije išao u teretanu, treninzi su bili veoma naporni.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Ultimate Performance (@upfitnesslive) дана

Počeo je da trenira velike mišićne grupe, a zatim su usledile vežbe visokog intenziteta. Nakon mesec dana prebacio se na trening s tegovima.

U 38 sedmica izgubio je skoro 45 kilograma. Osim gubitka kilograma uočio je i da više nema tako često glavobolje niti je stalno bolestan. Sa decom može da radi više stvari poput planinarenja, plivanja i trčanja.

Otkrio je da zapravo voli šetnju, to mu je postao način da se opusti i reši svakodnevnog stresa. Njegova promena je bila toliko izražena da dugo nije mogao da se navikne na svoj odraz u ogledalu, a njegova majka ga nije prepoznala kada mu je došla u posetu.

Ono što je najbitnije jeste da je Skoti shvatio da prekomerna težina nije normalno stanje i stvar genetike, i da gubitak kilograma može biti jednostavan proces ukoliko ste spremni da zauvek promenite neke životne navike.

Zatvoreno za komentare.