Kako ostati dosledan i pronaći izgubljenu motivaciju za mršavljenje?

Kako ostati dosledan i pronaći izgubljenu motivaciju za mršavljenje?

Nedoslednost u promeni životnog stila vodi ka neuspehu, a iza toga najčešće stoji manjak volje. Iako mnogi misle da motivacija dolazi sama od sebe, istina je sasvim drugačija.

Foto: Shutterstock

Naime, stručnjak za mršavljenje Liz Josefsberg kaže da je to veština koju morate negovati.

"Motivacija najčešće nije pod vašom kontrolom i ne može sve vreme biti na visokom nivou. Život ima uspone i padove, a isto važi i za motivaciju. Kada dostigne najnižu tačku, čovek deluje izgubljeno. Ipak, postoji način kako to promeniti", optimistična je Josefsberg.

Prvo prihvatite da vaša motivacija nije na zavidnom novou. Mnogi nisu u stanju to videti pa pokušavaju prebroditi krizu govoreći sebi da se ne događa ništa važno.

"Ljudi ne žele priznati da im je dosadno ili da su doživeli promjenu. To je kao kada se na putu od vaše kuće do prodavnice pojavi gradilište koje vas tera da idete zaobilaznim putem. U nekom trenutku izgubite želju da odete u kupovinu, ali znate da se tamo nalazi sve što vam je neophodno za život", objašnjava Josefsberg.

Foto: Shutterstock

Zatim istražite nove mogućnosti. Ako vaš plan ishrane ne daje rezultate, promenite ga i prilagodite vlastitim potrebama. Kada otkrijete koji režim ishrane vam odgovara, nastavite da ga primenjujete.

"Ako keto dijeta pomaže vašoj prijateljici, isprobajte barem dva recepta. Zapitajte se koji bi aspekti ovog načina ishrane pomogli vašem telu da se oslobodi suvišnih masti", objašnjava Josefsberg, a prenosi Men's health.

Kada pronađete metodu koja vam se sviđa, odmah je primenite i pričekajte rezultate. Ako se ništa ne događa, budite spremni za novu promenu. Proces mršavljenja počiva na radosti zbog poštovanja zacrtanog (novog) plana.

Zatvoreno za komentare.