Kako da nađete vreme za šetnju i pritom ispunite sve obaveze

Kako da nađete vreme za šetnju i pritom ispunite sve obaveze

Stalno slušamo, kako zdravlja radi, treba više da hodamo i budemo u bilo kakvom pokretu, a ne da sedimo i pritom mislimo kako u prenatrpanom dnevnom rasporedu nikako ne možemo da nađemo vremena za sat aktivnog hodanja i kretanja uopšte.

Foto: Shutterstock

Uz malo dobre volje i dobre organizacije, to je sasvim moguće postići, a da pritom stignemo da obavimo sve obaveze. Pride ćemo se i bolje osećati.

Evo nekoliko konkretnih preporuka koje nije teško usvojiti i ostvariti.

Svakoga dana, u periodu kada vam to najviše odgovara shodno obavezama, odvojite sat vremena za šetnju. Najbolje je ako imate još nekoga sa kim biste šetali jer je šetnja udvoje uvek lepša i prijatnija. Ako pak ni sa kim ne možete da se uklopite, šetajte sami. Možda ćete šetajući sami, naći i budućeg druga za šetnju.

Foto: Pixabay

Osim ove velike dnevne šetnje dobro bi bilo da uvedete i dve male, jednu pre podne i jednu popodne. Možete ih realizovati tako što ćete umesto da se vozite, petnaestak minuta šetati. To znači da ukoliko po gradu idete kolima, treba da se parkirate podalje od mesta gde treba da stignete i deonicu puta prepešačite.

Ako pak koristite javni gradski prevoz, izađite iz vozila par stanica pre posla, škole, kuće i ostatak prošetajte. Možda ćete zbog toga morati da krenete malo ranije od kuće ali to vam neće oduzeti mnogo vremena, a dobrim će vam se vratiti.

Foto: Pixabay

Pošto je svaki pokret bolji od sedenja, praktikujte da dok razgovarate telefonom šetate, a ne da sedite, što je danas sa mobilnim telefonima, koji ne zavise ni od kakvih kablova, veoma lako izvesti.

Umesto da satima sedite ispred računara, televizora ili sa mobilnim telefonom u ruci, uradite neki kućni posao koji podrazumeva kretanje i uradili ste dobro za sebe.

Foto: Shutterstock

Vikendom priuštite sebi i malo sportskih aktivnosti, igara napolju sa prijateljima ili ukućanima, dužu šetnju pored reke i slično.

Zatvoreno za komentare.