Kako skinuti masne naslage na stomaku

Kako skinuti masne naslage na stomaku

Masne naslage na stomaku su i estetski i zdravstveni problem, kako kod žena tako i kod muškaraca, a uz ove savete ćete uspeti da ih se rešite.

Foto: Shutterstock

Salo će najbolje istopiti dobra dijeta, koja uz unošenje puno tečnosti, podrazumeva ishranu bez prostih šećera, soli, belog brašna i masne hrane, jer je upravo ona najodgovornija za stvaranje sala na stomaku.

Osim puno vode preporučljiva je još jedna zanimljiva tečnost a to je vino. Ali samo jedna čaša dnevno i to crnog vina, pošto se pokazalo da se praktikovanjem pijenja čaše vina uz ručak manje dobija na težini.

Foto: Shutterstock

Pun pogodak, postiže se kombinacijom zdrave ishrane i pravilnog vežbanja. A ono podrazumeva brže vežbanje jer sporiji ritam vežbi u istom vremenskom trajanju daje manji efekat od vežbanja bržim tempom.

Objašnjenje za ovu razliku se nalazi u tome, što posle jačeg vežbanja, telo i po prestanku fizičke aktivnosti, nastavlja da troši kalorije, što se kod sporijih vežbi ne dešava.

Foto: Shutterstock

Umotavanje u kese za vreme vežbanja se ne preporučuje, jer se na taj način salo uopšte ne smanjuje već samo gubi tečnost iz organizma. Postoji još jedan razlog protiv umotavanja u kese ili celofane. Naime, umotavanje ne utiče dobro ni na kožu a ni na krvne sudove u predelu koji se zamotava.

Zatvoreno za komentare.