Kako transformisati telo za godinu dana

Kako transformisati telo za godinu dana

Kada krenete sa vežbanjem, obično vas najviše zanima koliko treba proći da vidite prve rezultate ili koliko ćete morati naporno da radite da stignete do cilja. Prave odgovore možda ima YouTube zvezda Džo Veler kako transformisati telo za godinu dana.

Foto: YouTube/printscreen

Veler kaže kako je često iznova pokušavao da radi na sebi, ali se uvek vraćao lošim navikama. Kada je konačno čvrsto odlučio da se posveti svom izgledu, za godinu dana uspeo je da iskleše telo i oblikuje mišiće.

Kompletan proces snimio je kroz 11-minutni video koji ima više od dva milion pregleda na YouTube-u.

Kako kaže u videu, kao dečak uvek je bio bucmast, a već kao 12-godišnjak izbačen je iz fudbalskog tima zbog gojaznosti.

Veler je uspeo da skine višak kilograma, ali onda je previše smršao. Potom se ponovo ugojio, a onda je postalo sve teže smršati. Stoga jutjuber kaže kako mu nije prvi put da je radio potpunu transformaciju tela, ali razlika je što je ovaj put to odradio pametnije.

Najvažnije stvari, ističe Veler, kojima moramo biti posvećeni prilikom ovakvih transformacija tela jesu zdrava ishrana, kardio rutina, bilo to trčanje ili nešto zabavnije, te solidan režim u teretani.

On takođe ističe kako je važno poznavati kalorijski deficit, odnosno brojati kalorije.

"Morate znati koliko je kalorija vašem telu potrebno da biste mogli da trčite, a koliko ih možete sagoreti trčanjem. Ukoliko trebate, recimo, unositi 2.000 kalorija dnevno, unos 1.500 kalorija vam neće biti od koristi. Vaše telo će zapravo zadržati masnoću samo da bi delovalo u tom trenutku", kaže Veler te preporučuje korišćenje mobilnih aplikacija u ove svrhe.

On savetuje ljudima da ne osuđuju nikakve planove i rutine dok ne pokušaju da im budu dosledni barem 12 sedmica uzastopno.

Ono što je još važnije, naglašava Veler, jeste da ne dozvolite da vas lenjost često pobjeđuje.

"Ponekad nećete moći da posećujete teretanu nekoliko dana ili nećete moći pravilno da jedete. To je normalno. Ali nemojte da vam propušteni treninzi u teretani predstavljaju početak silazne putanje. Budite marljivi i vratite se na pravi put. Uživajte u životu, ali ostanite pod kontrolom", poručio je Veler.

Poznati jutjuber priznaje kako je krenuo da vežba da bi mogao da impresionira devojke, ali sada ističe kako mu je glavni cilj da bude i ostane najbolja verzija sebe.

Zatvoreno za komentare.