Koliko je trbušnjaka potrebno uraditi da bi se uočila promena?

Koliko je trbušnjaka potrebno uraditi da bi se uočila promena?

Radite svakodnevno trbušnjake u želji da imate ravan stomak, a ne primećujete promenu? Možda ih ipak još uvek niste dovoljno uradili...

Foto: Shutterstock

Ravan, čvrst stomak nije samo estetski privlačan već i pokazatelj zdravlja jer su čvrsti stomačni mišići preduslov za pravo držanje i uopšteno dobar koštano-mišićni sklad.

Zbog toga je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba da napravimo svaki dan da bi vežbanje dalo dobre rezultate.

Trbušni mišići jedna su od najvažnijih grupa mišića jer nam omogućavaju pravilno držanje pridržavajući karlicu i deluju poput svojevrsne potpore koji drži čitavo telo.

Trbušnjaci su najpopularnija vežba za stomak, a specifičnost izvođenja trbušnjaka je u tome što ova vežba, bez obzira na to koliko često je izvodili, nikada ne postane lagana.

Foto: Shutterstock

Upravo zato želimo da izbegnemo izvođenje prevelikog broja trbušnjaka pa je dobro znati koliko zapravo trbušnjaka treba napraviti dnevno da bi rezultati bili vidljivi.

Odgovor je 30 trbušnjaka, a tome dodajte i podizanje nogu, plank i druge vežbe za učvršćivanje abdomena.

Pripazite i na ishranu jer ukoliko se ne hranite zdravo, ni jedna vežba neće imati dugoročni učinak. 

Ukoliko se budete pridržavali toga, jasno definisane trbušne mišiće videćete već nakon nekoliko nedelja, a savet da vam izvođenje trbušnjaka bude svakodnevna ili barem redovna navika.

Foto: Shutterstock

Vredi podsetiti da je prilikom vežbanja trbušnjaka vrlo važno pravilo podupreti glavu i vrat. To činimo tako da precrtamo prste na potiljku čime podupiremo glavu i tako štitimo vrat od istezanja.

Međutim, ruke nam nikada ne smeju služiti tome da guramo glavu prema napred da bismo lakše podigli telo.

Foto: Shutterstock

Takođe, trbušnjake uvek treba raditi sa savijenim kolenima i bez podizanja stopala s poda. Stopala vam može pridržavati druga osoba ili ih možete pričvrstiti tako što ćete ih staviti ispod kauča.

Zatvoreno za komentare.