Kućni trening - 5 vežbi koje će transformisati vaše telo

Kućni trening – 5 vežbi koje će transformisati vaše telo

Danas žene vode vrlo užurban život i ponekad jedva pronalaze dovoljno vremena za odlazak u teretanu. Ali ovih 5 vežbi mogu vam pomoći da transformišete svoje telo u samo 15 minuta.

Foto: Shutterstock

Sve ove vežbe lako se izvode kod kuće. Sve što trebate je dovoljno prostora i udobna odeća. Ovih pet vežbi koje ćete raditi svakodnevno, oduzeće vam samo 15 minuta vašeg dragocenog vremena.

Plank

Lezite na pod, stomak treba biti nadole. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Podignite telo i održavajte se podižući se na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi. Dodajte po pet sekundi dnevno, ali ne držite plank duže od dve minute.

Ptica-pas

Stanite na kolena i obe ruke stavite na pod ispred sebe. Podignite levu ruku tako da bude paralelna s podom. Ispružite desnu nogu paralelno s podom. Držite pozu, brojite do tri, promenite nogu i ruku.

Ovu vežbu počnite s 20 setova. Dodajte pet setova dok ne navršite 50.

Foto: Shutterstock

Sklekovi

Namestite se u pozu planka. Stavite ruke u širini ramena. Podignite telo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod. Započnite s setovima od 10 sklekova. Svaki dan dodajte bar po dve serije, u skladu sa svojim mogućnostima. Ne zaboravite, leđa i kolena moraju biti ravna.

Čučnjevi

Ustanite i stavite noge u širini ramena. Savijte koljena i čučite dok podižete ruke ispred sebe sa savijenim laktovima. Započnite s 10 setova. Dodajte po pet setova tokom svakog vežbanja sve dok ne dosegnete 50.

Podizanje bokova

Lezite na leđa. Savijte kolena. Ruke stavite uz telo s dlanovima prema dole, pritiskajući ih na pod. Podignite stomak i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne uradite 50. Ako vam je isprva preteško, ruke odmaknite od tela.

Foto: Shutterstock

Bonus vežba: Preskakanje konopca

Prekskakanje konopca jedna je od najefikasnijih vežbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a da biste je radili ne morate izlaziti iz kuće. Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put pre nego što obavite svoj trening. To će zagrejati vaše telo i zaštititi vas od povreda.

Saveti kako doći do željenog rezultata:

Redovno radite vežbe. Najbolje je trenirati u isto vreme svaki dan.

Nosite udobnu odeću. U njoj se morate slobodno kretati i ne sme da bude previše uska.

Ne zaboravite da se zagrejete pre treninga.

Sledite upute za svaku vežbu. Dodajte dodatne setove prema vašoj težini i kondiciji. Nemojte preterano trenirati.

Zatvoreno za komentare.