Najpopularnija nutricionistkinja daje vrhunske savete za mršavljenje!

Najpopularnija nutricionistkinja daje vrhunske savete za mršavljenje!

Gabrijela Pikok nekada je bila manekenka, a sada je možda najpopularnija nutricionistkinja na svetu – ona radi sa mnogim poznatim i ličnostima, a sada je otkrila svoje top savete za mršavljenje.

Foto: Shutterstock

Gabrijela Pikok bila je manekenka, tako da i sama zna sve muke mršavljenja. Zatim je postala nutricionistkinja koja radi sa brojnim poznatim ličnostima, pomažući im da smršaju ili održavaju liniju.

Njen pristup svemu tome nikako nije gladovanje – ona smatra da je jedna od najvažnijih i najefikasnijih stvari ne dozvoliti da dođe do naglih promena šećera u krvi.

"To je važno ne samo za mršavljenje, već i za nivo energije, za bolji san. To je vlo jednostavan način da poboljšate kvalitet svog života", tvrdi Gabrijela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriela Peacock (@gabrielapeacock) on

Evo i njenih top saveta za mršavljenje:

"Častite" se tokom dana

Gabrijela kaže da mnogi njeni pacijenti ne razumeju kako treba da izgleda večernji obrok.

"Oni imaju sjajan doručak, veoma dobar ručak i onda se uveče 'časte' nečim. Trebalo bi da je obrnuto. Tokom dana unosite energiju iz ugljenih hidrata i uživajte u obilnijem doručku, uz proteine i povrće. Večera treba da bude laganija".

Ne pijte kafu pre doručka

Mnogi uživaju u prvoj šoljici kafe čim se probude, pre doručka, ali nutricionistkinja kaže da to nije pametno.

"Kofein je stimulant koji podstiče oslobađanje glukoze iz jetre, dovodeći do promena u krvi", objašnjava ona, dodajući da to znači da će vam se više tražiti hrana.

Ograničite alkohol

Gabrijela kaže da ne morate potpuno da izbacite alkohol iz života, ali ograničite unos. Takođe, savetuje da uz svaku čašu alkohola popijete i čašu vode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gabriela Peacock (@gabrielapeacock) on

Ne izbacujte šećer, mlečne proizvode

"Nikada ne savetuje svojim klijentima da izbacuju bilo šta iz ishrane. Ništa nije zabranjeno, osim ukoliko postoji intolerancija. Umesto izbacivanja ugljenih hidrata, birajte one kvalitetnije, poput žitarica, povrća... I nemojte da dodajete šećer ni u šta".

Kombinujte proteine sa ugljenim hidratima

Kombinacija proteina sa složenim ugljenim hidratima znači da će se šećer u krvi sporije oslobađati, pa ćete tokom dana imati i stabilan nivo energije.

Protein pre grickalica

Kada vam se nešto gricka, Gabrijela savetuje da uzmete nešto što sadrži dosta proteina – komad sira ili jogurt, recimo. "To će vas sprečiti da pojedete previše kolačića! Jednostavan, a efikasan trik!".

Zatvoreno za komentare.