Ne ide vam se u teretanu da vežbate? Uz ovaj četvorominutni trening zamenićete jedan sat u teretani a rezultati su sjajni!

Ne ide vam se u teretanu da vežbate? Uz ovaj četvorominutni trening zamenićete jedan sat u teretani a rezultati su sjajni!

Iscrpljujući treninzi u teretani ne odgovaraju svima, a i ponekad se jednostavno nema vremena za to. Ali to nije razlog da se potpuno odreknete treninga.

Photo: Shutterstock

Predlažemo da probate kompleks vežbi, za koji će vam biti potrebno ne više od 5 minuta.

Ako prilikom trčanja vi trošite 150 kalorija za sat, ove vežbe omogućavaju sagorevanje 600 kalorija za samo nekoliko minuta, ako sve uradite ispravno.

Čučnjevi

Photo: uspesnazena.com

Raširite noge do širine ramena ili nešto više. Spuštajte se u čučanj, tako što kukovima idete što više nazad, kao da želite da sednete na stolicu. Spuštajte se što više možete, trudeći se da vam leđa ostanu ravna, a ne savijena.

Vratite se u početni položaj, naprežući mišiće nogu i zadnjice.

Sklekovi

Photo: uspesnazena.com

Zauzmite položaj A. Ruke treba da budu u širini ramena, a ramena, stopala i kolena u istoj ravni. Lagano se spuštajte, savijajući ruke i trudeći se da vam laktovi budu uz telo. Vratite se u početni položaj. Ova vežba je veoma dobra sa mišiće grudi i za tricepse.

Trčanje u mestu u ležećem položaju

Photo: uspesnazena.com

Ovo je složena vežba koja zateže trbušnjake i pomaže topljenju kalorija. Početni položaj je isti kao kod sklekova. Napregnite stomačne mišiće, podignite desnu nogu i lagano je primaknite grudima. Vodite računa o položaju leđa i bedara.

Ona moraju biti fiksirana. Vratite se u početni položaj i ponovite to isto levom nogom.

Iskorak

Photo: uspesnazena.com

Raširite noge do širine ramena, a ruke stavite na struk. Levom nogom napravite dubok iskorak, pritom noga u kolenu treba da bude pod uglom od 90 stepeni, a koleno desne da skoro dodiruje pod. Potom se blago odgurnite prednjom nogom i vratite se u početni položaj.

Ovo isto ponovite i desnom nogom. Kod ove vežbe je veoma važno da vam leđa budu u vertikalnom položaju.

Skokovi

Photo: uspesnazena.com

Vežba "skakač" kao što je poznato spada u kurs vojne pripreme u SAD-u, jer povećava fizičku i aerobnu izdržljivost. U početnom položaju ruke se nalaze uz telo.

Poskočite, istovremeno šireći noge u stranu i podižući ruke iznad glave. Brzim skokom vratite se u početni položaj i ponovite vežbu.

Program vežbi

Photo: uspesnazena.com

Ovakav brz, intervalni trening veoma je efikasan. Zahvaljujući brzom tempu, velika količina kalorija se topi za vrlo kratko vreme.

Zatvoreno za komentare.